Ο Τσιτσιπάς στοχεύει στο Australian Open (vid)

 
Ο Τσιτσιπάς στοχεύει στο Australian Open (vid)
Ο Τσιτσιπάς στοχεύει στο Australian Open (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 - 16:08

Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το Hague Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε πως στοχεύει στην είσοδό του στο προκριματικό ταμπλό του Australian Open της επόμενης χρονιάς. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο Νο. 339 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Scheveningen της Χάγης αυτή την εβδομάδα και αγωνίζεται στο Hague Open, τουρνουά Challenger των 42.500 ευρώ της Ολλανδίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε για την επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά, ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής αποκάλυψε τους στόχους του για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

"Θέλω να τερματίσω τη χρονιά στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και να αγωνιστώ στα προκριματικά του Australian Open της επόμενης χρονιάς, το 2017", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος, ο οποίος θα γίνει 18 ετών στις 12 Αυγούστου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, βρίσκεται ήδη στο Νο. 339 της παγκόσμιας κατάταξης (career high) και αν καταφέρει ακόμα να κερδίσει γύρω στις 100 θέσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχει ρεαλιστικές ελπίδες για να μπει στο προκριματικό ταμπλό του Australian Open.

Επίσης, ο Στέφανος βρίσκεται στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors τους τελευταίους δύο μήνες και στοχεύει να παραμείνει στην κορυφή, κάτι που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα τρία σημαντικότερα τουρνουά στο τέλος της χρονιάς, το US Open Junior, το Abierto Juvenil Mexicano και το Orange Bowl.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Challenger της Χάγης, πέτυχε την 3η του νίκη στο Challenger Tour χθες, επικρατώντας του Gibril Diarra με 7-6 (4), 7-6 (2). Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Robin Haase - που επίσης εμφανίζεται στο βίντεο - Νο. 79 στην παγκόσμια κατάταξη και φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά του Gstaad.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots