Με ψηλά το κεφάλι ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Με ψηλά το κεφάλι ο Τσιτσιπάς (vid)
Με ψηλά το κεφάλι ο Τσιτσιπάς (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 - 19:13

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό τένις, κέρδισε ένα σετ με 7 games απέναντι στο Νο. 76 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά τελικά "λύγισε" στα τρία σετ από τον Robin Haase, στον 2ο γύρο του The Hague Open, στη Χάγη της Ολλανδίας. Ο Στέφανος αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Challenger των 42.500 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια για αρκετή ώρα τον φορμαρισμένο Robin Haase, που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φιναλίστ στο Gstaad της Ελβετίας και διεκδικήσει έναν τίτλο ΑΤΡ. Μετά από 1,5 ώρα αγώνα, ο 29χρονος Ολλανδός κέρδισε τον 18χρονο Έλληνα με 6-4, 1-6, 6-1, για τον 2ο γύρο του The Hague Open στη Χάγη.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες και το δυνατό άνεμο. Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο σετ, αλλά η διαφορά του ενός break του στοίχισε στο 1ο σετ. Όπως και να έχει αποκόμισε μερικές σπουδαίες εμπειρίες από ένα μεγάλο τουρνουά, ενώ το 2ο σετ ήταν πιθανότατα και το καλύτερο της επαγγελματικής του καριέρας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δύο break, ένα για κάθε παίκτη, ο Haase όμως "έσπασε" το σερβίς του Στέφανου για δεύτερη φορά στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του σερβίς του και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος, για να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ υπήρξε αγωνία μόνο στα πρώτα games, αφού ο Τσιτσιπάς είχε ένα εκπληκτικό διάστημα από το 3ο game και έπειτα, ενώ εκμεταλλεύτηκε και μια μικρή χαλάρωση του Ολλανδού, για να "σπάσει" δύο συνεχόμενες φορές το σερβίς του και να πάρει συνολικά 5 games στη σειρά, κερδίζοντας το σετ απέναντι στο Νο. 76 του κόσμου με το εντυπωσιακό 6-1.

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να μείνει στον ίδιο ρυθμό και στο 3ο σετ, στο οποίο όπως αναμενόταν, ο Haase θα έδινε τον καλύτερό του εαυτό για να αποφύγει τα χειρότερα. Ο Ολλανδός χρειάστηκε πάντως να δουλέψει σκληρά και παρά το φαινομενικά εύκολο 6-1, δεν έφτασε καθόλου εύκολα στο πρώτο του break, όταν έκανε το 3-0.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-1 και ήταν μπροστά με 15-30 στο 5ο game, με τον Ολλανδό να πανηγυρίζει έντοντα την κατάκτηση του service game του και το 4-1. Τελικά ο νεαρός Έλληνας τενίστας δεν είχε περισσότερα ψυχολογικά αποθέματα και στο 6ο game υπέστη άλλο ένα break, που έφερε τον Haase μπροστά με 5-1. Ο 29χρονος σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη στο 7ο game, έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ολόκληρος ο αγώνας:

O Τσιτσιπάς πέτυχε στη Χάγη την 3η νίκη του σε Challenger διοργάνωση, καθώς θυμίζουμε πως είχε κερδίσει τον Αυστριακό Gibril Diarra στον 1ο γύρο, με 7-6 (4), 7-6 (2).

Αυτή η νίκη είναι αρκετή για να του εξασφαλίσει ακόμα ένα career high, καθώς αναμένεται να κερδίσει 16 θέσεις την επόμενη εβδομάδα και να σκαρφαλώσει στο Νο. 323 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots