Πολύ καλές εμφανίσεις για τα αδέρφια Σακελλαρίδη στην Αττάλεια

 
O Στέφανος Σακελλαρίδης
O Στέφανος Σακελλαρίδης
tennisnews team Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 - 19:37

Την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης πανηγύρισε σήμερα ο Μιχάλης Σακελλαρίδης, ενώ τον πρώτο του ITF βαθμό εξασφάλισε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας στην Τουρκία.

Συνέχεια στη νικηφόρα πορεία του στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας έδωσε ο Μιχάλης Σακελλαρίδης, ο οποίος κέρδισε σήμερα μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, τον Ρώσο David Bogatin, με 3-6, 6-4, 7-5.

Αυτή ήταν η 1η νίκη σε κυρίως ταμπλό ITF διοργάνωσης στο επαγγελματικό tour για τον 19χρονο Μιχάλη, που κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι μετά το χαμένο σετ και να κερδίσει αυτή την εξαντλητική μάχη. Ήταν η 3η διαδοχική του νίκη στο τουρνουά, αφού πρώτα είχε κερδίσει στα προκριματικά τον Τούρκο Mert Arabaci (6-3, 3-6, 10-7) και τον Βούλγαρο Simeon Terziev (6-3, 6-1).

Στη φάση των "16" της διεθνούς χωμάτινης διοργάνωσης της Αττάλειας, ο Μιχάλης θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό και έμπειρο Ρώσο Ivan Nedelko, που στα 34 του χρόνια βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF και στο Νο.346 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ - με career high το Νο.235.

Ο 16χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, είχε επίσης πολύ καλή παρουσία, πετυχαίνοντας δυο νίκες στο ταμπλό των προκριματικών. Στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Τούρκο Alper Okay Meryumoglu με 6-2, 6-4 και στον 2ο γύρο κέρδισε τον Καναδό Michel-Alexandre Fortin με 6-3, 6-2. Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, έδωσε μεγάλη μάχη με τον Βούλγαρο Vasil Dimitrov, αλλά "λύγισε" στο super tie-break, με 7-6 (3), 3-6, 10-5.

Με τις δυο νίκες του στα προκριματικά, ο 16χρονος Στέφανος, ύψους 1,98μ., κέρδισε τον πρώτο του ITF βαθμό, που είναι πολύ σημαντικό καθώς θα τον βοηθήσει να μπαίνει ευκολότερα στα προκριματικά των Futures 15.000 δολαρίων.

Στα προκριματικά του τουρνουά αγωνίστηκε και ο μικρότερος αδερφός των Στέφανου και Μιχάλη, ο μόλις 14χρονος Δημήτρης Σακελλαρίδης, ο οποίος γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο από τον Τούρκο Ataol Toker, με 6-4, 6-0.

Τέλος, η Σαπφώ Σακελλαρίδη αγωνίστηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των γυναικών, όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Ayla Aksu, σε μια πολύ δύσκολη κλήρωση για την 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αφού η 24χρονη Τουρκάλα έχει περάσει από το Νο.214 της WTA στο παρελθόν και είναι μια πολύ δυνατή παίκτρια. Παρόλα αυτά η Σαπφώ το πάλεψε, προηγήθηκε με σετ και κοίταξε στα μάτια την Aksu για περισσότερο από 2 ώρες, δεν απέφυγε όμως την ήττα με 6-4, 3-6, 1-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots