5 ελληνικές προκρίσεις σήμερα στο Lyttos Beach

 
Γιάννης Κουντουράκης
Γιάννης Κουντουράκης Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 - 19:16

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του τουρνουά αυτής της εβδομάδας των 15.000 δολαρίων στο Lyttos Beach κατάφεραν να μπουν 5 παίκτες και παίκτριες που εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα, οι Γιάννης Κουντουράκης, Βαγγέλης Κυπριώτης, Στέφανος Σχινάς, Έλλη Λογοθέτη και Μαρία Γεωργιάδου.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, ο Γιάννης Κουντουράκης κατάφερε να κερδίσει τον Δανό Elmer Moller, Νο.14 στο ταμπλό των προκριματικών, με 7-5, 3-6, 10-8, για να προκριθεί στον 3ο και τελευταίο γύρο.

Ήταν η 2η νίκη στο τουρνουά για τον Κουντουράκη, που χθες απέκλεισε τον Ιταλό Giacomo Gobbi με 6-1, 7-5 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό απέναντι στον Ισραηλινό Roi Ginat.

Ο Στέφανος Σχινάς απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό, τον Ολλανδό Dax Donders, τον οποίο κέρδιζε με 6-1, 1-0, όταν εγκατέλειψε. Ήταν και γι' αυτόν η 2η νίκη, αφού χθες κέρδισε τον Δανό Andre Meinertz με 6-0, 6-2.

Αύριο ο Στέφανος θα παίξει για τον 3ο προκριματικό γύρο με τον Βαγγέλη Κυπριώτη, που κέρδισε το Νο.15 του ταμπλό, τον Σλοβάκο Tomas Lanik, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 2-6, 10-5. O Κυπριώτης είχε αποκλείσει ακόμα στον πρώτο του αγώνα τον Ουκρανό Vladimir Nikolenko, με 6-3, 6-2.

Στις γυναίκες, η Έλλη Λογοθέτη κέρδισε έπειτα από μεγάλη μάχη την Ισπανίδα Laura Garcia Astudillo με 6-4, 4-6, 10-8 και μπήκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβάκα Stella Kovacicova.

Η Μαρία Γεωργιάδου προκρίθηκε με walkover εις βάρος της Nikoline Gullacksen στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Fangran Tian.

Στον 2ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Αθηνά Πήττα, Στυλιανή Ρουσσοπούλου, Όλγα Αγιούς και Γιάννης Σταμούλος. Η Πήττα κοίταξε στα μάτια τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei, Νο.2 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-4, 6-4. Η Ρουσσοπούλου επίσης είχε ένα πολύ κλειστό ματς με τη Ρουμάνα Bianca Elena Barbulescu, Νο.10 στο ταμπλό, αλλά ηττήθηκε με 7-5, 3-6, 5-10. Η Αγιούς ηττήθηκε από την Fangran Tian με 6-0, 6-0, ενώ ο Σταμούλος στο ανδρικό ταμπλό "λύγισε" στο match tie-break από τον Αυστραλό Liam Puttergill, με 3-6, 7-5, 10-5.

Εκτός από τον τελευταίο γύρο των προκριματικών, αύριο θα ξεκινήσουν και τα κύρια ταμπλό μονών και διπλών σε άνδρες και γυναίκες. Ο 16χρονος Παύλος Τσιτσιπάς θα κάνει το ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης στα μονά, παίζοντας με τον Βρετανό Harry Wendelken. Στις γυναίκες, η 17χρονη Δήμητρα Παύλου θα παίξει με τη δυνατή Ρωσίδα Anna Ukolova.

Και ο Παύλος Τσιτσιπάς και η Παύλου θα παίξουν και στα διπλά, όπως και οι Πέτρος Τσιτσιπάς, Γιάννης Κουντουράκης, Αλέξανδρος Σκορίλας, Στέφανος Σχινάς, Γιάννης Ξυλάς, Βαγγέλης Κυπριώτης, Γιάννης Σταμούλος, Ανδριάννα Χριστοπούλου, Ελένη Χριστοφή, Έλλη Λογοθέτη και Μιχαέλα Λάκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots