1ος τίτλος για τον Δημήτρη Σακελλαρίδη στο Monastir

 
1ος τίτλος για τον Δημήτρη Σακελλαρίδη στο Monastir
tn team Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 17:02

Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir μαζί με τον Γερμανό Florian Broska και κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε ITF Pro τουρνουά στην καριέρα του.

Στα 17 του μόλις χρόνια και έχοντας φτάσει ήδη τους 8 τελικούς στο επαγγελματικό tour της ITF - είχε παίξει σε άλλους 7 τελικούς πριν από τον σημερινό μαζί με τον αδερφό του, Στέφανο - ο Δημήτρης Σακελλαρίδης κατόρθωσε σήμερα να κατακτήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας του σε Futures.

Στον τελικό της hardcourt διοργάνωσης του Monastir, o 17χρονος Έλληνας τενίστας και ο Γερμανός συμπαίκτης του, Florian Broska, επικράτησαν των Γάλλων Etienne Donnet και Fabien Salle με 6-4, 5-7, 10-7.

Ήταν ένας ωραίος τελικός, με τους Σακελλαρίδη και Broska να παίρνουν σχετικά νωρίς τον έλεγχο στο 1ο σετ, αλλά τους Γάλλους να απαντούν με ένα break στο τέλος του 2ου σετ, στο οποίο επικράτησαν με 7-5.

Στο match tie-break οι Σακελλαρίδης και Broska κατάφεραν να ξεφύγουν με 8-4 και να αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι Donnet και Salle, οι οποίοι έβγαλαν εκτός νωρίτερα σήμερα το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, μείωσαν σε 8-6 και σε 9-7, αλλά το ελληνογερμανικό δίδυμο έκλεισε το tie-break στο 10-7, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 22 λεπτά αγώνα.

Ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας σε μονά ή διπλά για τον 17χρονο Δημήτρη στο ITF Pro Circuit, ενώ αναμένεται να βελτιώσει εκ νέου το career high του στα διπλά, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο.386 της παγκόσμιας κατάταξης, με καλύτερη θέση το Νο.379.

Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα στο Monastir, όπου μαζί με τον συμπαίκτη του κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Ολλανδούς Julius Bult και Lars Wagenaar με 7-5, 7-6 (5), στα προημιτελικά τους Ρώσους Igor Kudriashov και Aleksandr Lobanov με 6-3, 3-6, 12-10 και στα ημιτελικά τον Βούλγαρο Alexander Donski και τον Πορτογάλο Tiago Pereira, Νο.2 στο ταμπλό, με 7-5, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots