Το σήκωσαν στο Lyttos Beach Ξυλάς και Κυρατζής

 
Το σήκωσαν στο Lyttos Beach Ξυλάς και Κυρατζής
tn team Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 - 18:19

Ο Γιάννης Ξυλάς και ο Σέργης Κυρατζής πέτυχαν δυο νίκες σήμερα στο Lyttos Beach για να κατακτήσουν τον τίτλο στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF.

Ο Ξυλάς και ο Κυρατζής κέρδισαν back-to-back ημιτελικό και τελικό σήμερα στα σκληρά γήπεδα του Lyttos Beach, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στα ημιτελικά, Ξυλάς και Κυρατζής κέρδισαν τους Χρήστο Αντωνόπουλο και Λευτέρη Νέο με 7-5, 6-2.

Στον τελικό, που ακολούθησε αμέσως στο πρόγραμμα, οι Ξυλάς και Κυρατζής επέστρεψαν από σετ πίσω και κέρδισαν τους κορυφαίους του ταμπλό, Δημήτρη και Μιχάλη Σακελλαρίδη, με 4-6, 6-3, 10-3.

Αυτό ήταν και το μοναδικό σετ που έχασαν στο τουρνουά οι δυο αθλητές, που είχαν αποκλείσει ακόμα τους Χρήστο Γκλαβά και Amit Shamash στον 1ο γύρο με 6-4, 6-2 και τους Tomas Lanik και Samuel Puskar με 7-6 (3), 6-1 στα προημιτελικά.

Να σημειωθεί πως και τα αδέρφια Σακελλαρίδη είχαν παίξει προηγουμένως σήμερα για τα ημιτελικά, κερδίζοντας το δυνατό δίδυμο των Αυστραλών Jacob Bradshaw και Corban Crowther με 7-5, 6-4.

Ο Ξυλάς έδωσε τρια παιχνίδια στο σύνολο σήμερα, αφού πριν από τη διπλή αποστολή στο διπλό, είχε παίξει και στα ημιτελικά του μονού. Ηττήθηκε από τον Bradshaw, Νο.4 στο ταμπλό, μετά από μάχη στο 2ο σετ, με 6-1, 7-5.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας ισοφάρισε την καλύτερη πορεία του σε Futures διοργάνωση στα μονά, πετυχαίνοντας 3 νίκες αυτή την εβδομάδα, απέναντι στους Ισραηλινούς Ron Ellouck (2-6, 6-3, 6-3), Ben Weintraub (6-1, 6-0) και Amit Vales (6-2, 7-5). Στα διπλά κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε διοργάνωση ITF.

Ο 28χρονος Κυρατζής από την Κύπρο, κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας του σε ITF τουρνουά, έχοντας κερδίσει άλλους 2 τίτλους στα διπλά, στο 25άρι του Jounieh το 2019 (με τον Πέτρο Χρυσοχό) και στο 15άρι της Λάρνακας το 2023 (με τον Στυλιανό Χριστοδούλου).

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε και το διπλό γυναικών, όπου οι Έλενα Χριστοφή και Σαπφώ Σακελλαρίδη ήταν πρωταθλήτριες. Αύριο ολοκληρώνεται η 1η εβδομάδα των τουρνουά της σειράς 24th Lyttos Beach ITF World Tour, με τους τελικούς των μονών.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots