Πρώτη νίκη για τον Κεϊσίδη στο Ηράκλειο

 
Πρώτη νίκη για τον Κεϊσίδη στο Ηράκλειο
Πρώτη νίκη για τον Κεϊσίδη στο Ηράκλειο
tennisnews team Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 3:44

Την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Χρήστος Κεϊσίδης, που μετά από μια μάχη 2 ωρών και 42 λεπτών κέρδισε τον Jonas Trinker με 2-1 σετ, για να προκριθεί στη φάση των "16" του Futures των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου.

Ο Κεϊσίδης επικράτησε του Trinker, No.768 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-2, 6-7 (7), 6-4, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Ο Κεϊσίδης προηγήθηκε με 6-2, 3-0, ενώ είχε ένα χαμένο match point για να κερδίσει το tie-break στο 2ο σετ. Ο Trinker το έσβησε, πήρε το tie-break με 9-7 και έστειλε τον αγώνα στο 3ο σετ. Εκεί ο Κεϊσίδης έμεινε πίσω μέχρι και με 3-4, αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία του και κατάφερε να κάνει το break back, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Αργότερα έκανε κι άλλο break, για να πάρει το 3ο σετ και να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 2 ώρες και 42 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά, ο Κεϊσίδης θα αντιμετωπίσει είτε τον Ουκρανό Nikita Mashtakov, No.7 στο ταμπλό, είτε τον Ολλανδό Guy Den Heijer.

Στο μονό των γυναικών, η Μαρία Κάλλιστρου έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-2, 7-6 (4) από τη Σλοβάκα Laura Svatikova.

Στο διπλό των ανδρών, οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Matvey Khomentovskiy κέρδισαν τους Wilfredo Gonzalez και Marius Ruzgas με 6-3, 6-0, για να προκριθούν στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς Valentin Guenther και Kai Wehnelt, Νο.2 στο ταμπλό.

Οι Μάρκος Καλοβελώνης και Λευτέρης Θεοδώρου κοίταξαν στα μάτια τους Αυστριακούς Alexander Erler και David Pichler, Νο.1 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα, με 6-4, 6-3. Τέλος, οι Σταμάτης Καπίρης και Γιάννης Σταμούλος ηττήθηκαν από τους Μαυροβούνιους Ljubomir Celebic και Igor Savaljic, με 7-6 (4), 6-3.

Σήμερα θα συνεχιστεί ο 1ος γύρος των μονών, με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Θεοδώρου θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο Clement Geens, ο Καλοβελώνης τον David Pichler, Νο.1 στο ταμπλό, και ο Σκορίλας τον Γάλλο Kyrian Jacquet, Νο.2 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots