Πήρε το ντέρμπι η Ματούλα, στον 2ο γύρο Σκορίλας και Σακελλαρίδης

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 16:44

Η Μάρθα Ματούλα πήρε το ντέρμπι με τη Μιχαέλα Λάκη και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Ηρακλείου στο Lyttos Beach. Στους άνδρες στον 2ο γύρο προκρίθηκαν οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Στέφανος Σακελλαρίδης.

H Μάρθα Ματούλα επικράτησε της Mιχαέλας Λάκη με 6-2, 7-5 στο ελληνικό ντέρμπι της ημέρας στα γήπεδα του Lyttos Beach, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Ματούλα, η οποία βρίσκεται στο Νο.598 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά, προηγήθηκε με 5-0 στο 1ο σετ και δεν δυσκολεύτηκε να το κλείσει στο 8ο game.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με break στο 4-2 και στο 5-4, αλλά η Λάκη επέστρεψε στο σετ και τις δυο φορές, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και 5-5 αντίστοιχα. Η Ματούλα έκανε νέο break στο 11ο game και ανέκτησε το προβάδισμα για το 6-5, για να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο 12ο game, ολοκληρώνοντας το ματς σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Εκτός 2ου γύρου στις γυναίκες έμειναν οι Δήμητρα Παύλου και Μάγδα Αδαλόγλου. Η Παύλου ηττήθηκε από τη Γιαπωνέζα Misaki Matsuda, No.7 στο ταμπλό και No.284 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-2, 6-0, ενώ η Αδαλόγλου, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της, ηττήθηκε σήμερα από τη Ρωσίδα Ekaterina Makarova, No.5 στο ταμπλό και Νο.260 στον κόσμο, με 6-0, 6-4.

Στο τουρνουά των ανδρών, στη φάση των "16" προκρίθηκαν οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Στέφανος Σακελλαρίδης.

Ο Σκορίλας επικράτησε του Γιάννη Ξυλά με 6-4, 6-1, ενώ πολύ καλή πρεμιέρα έκανε και ο Σακελλαρίδης, ο οποίος έχασε μόνο 3 games από τον Ιταλό Pietro Pampanin, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 6-2 σε 70 λεπτά.

Για τον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, ο Χρήστος Κεϊσίδης εγκατέλειψε τον αγώνα του με τον Ισραηλινό Shay Bar Menahem, Νο.4 στο ταμπλό, όταν ήταν πίσω με 6-4, 2-0.

Για το διπλό, ο Γιάννης Κουντουράκης και ο συμπαίκτης του, Gorazd Srbljak, ηττήθηκαν από το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τους Daniel Cukierman και Volodymyr Uzhylovskyi, με 6-1, 6-3.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών και των διπλών. Στις γυναίκες, η Ελένη Χριστοφή θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο μονό τη Ρωσίδα Polina Leykina, ενώ στο διπλό θα παίξει μαζί με τη Ματούλα, ενάντια στις Xenia Bandurowska και Anastasia Grechkina. Η Αδαλόγλου και η Λετονή Marija Semenistaja θα παίξουν στο διπλό με τις Stella Kovacicova και Janika Kusy.

Στους άνδρες, ο Χρήστος Αντωνόπουλος θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή στα μονά, απέναντι στον Ουκρανό Oleksandr Ovcharenko, No.4 στο ταμπλό και Νο.428 στην ΑΤΡ. Στα διπλά, οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς θα παίξουν με τους Κύπριους Στυλιανό Χριστοδούλου και Φώτο Φωτιάδη, οι Αντωνόπουλος και Σκορίλας με τους Ολλανδούς Mats Hermans και Mic Veldheer, No.3 στο ταμπλό, ενώ οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Αυστριακό Neil Oberleitner και τον Γερμανό Tim Sandkaulen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots