Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Σακελλαρίδη

 
H Σαπφώ Σακελλαρίδη με τον πατέρα και προπονητή της, καθώς και τον αδερφό της, Στέφανο.
H Σαπφώ Σακελλαρίδη με τον πατέρα και προπονητή της, καθώς και τον αδερφό της, Στέφανο.
tennisnews team Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 - 23:11

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας. Μετά από έναν κλειστό τελικό στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών, η 17χρονη αθλήτρια πήρε τη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια του 2018, Ελένη Μτσελτλίτζε, για να κατακτήσει το πρώτο της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη επικράτησε στον σημερινό τελικό της Ελένης Μτσελτλίτζε με 6-4, 3-6, 6-2 και έγινε η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας, έπειτα από μια επιτυχημένη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι οι τελικοί μεταδόθηκαν ζωντανά από την COSMOTE TV.

"Ο τελικός είχε μια εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη. Θα ζητούσα επίμονα από το τένις στην Ελλάδα σε παρόμοιες διοργανώσεις να γίνεται live streaming. Γονείς, προπονητές, αθλητές και άνθρωποι που αγαπάνε το τένις θέλουν να βλέπουν από μια απλά τοποθετημένη κάμερα σε κάθε γήπεδο της διοργάνωσης αυτούς που τους ενδιαφέρουν. Είναι επιτακτικό να μην αδιαφορούμε και να σεβόμαστε τους ανθρώπους που αγαπάνε το τένις. Είναι πραγματικά τόσο απλό μια σκέτη κάμερα με live μετάδοση σε κάθε γήπεδο", μας είπε η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας, Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Αυτή ήταν η 3η παρουσία της Σακελλαρίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Στις δυο προηγούμενες, το 2017 και το 2018, στην ηλικία των 14 και 15 ετών αντίστοιχα, είχε καταφέρει να κάνει πολύ καλές πορείες μέχρι τα προημιτελικά.

Στη φετινή της πορεία ως τον τίτλο, η Σαπφώ αντιμετώπισε τη Φιλίππα Πετροπούλου στην πρώτη της αναμέτρηση, παίρνοντας τη νίκη με 6-2, 6-4. Στη φάση των "16" επικράτησε της Ελένης Καμπάνταη με 6-0, 6-1, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε την Ειρήνη Κοντάκη με 6-4, 6-2 και στα ημιτελικά τη Μάγδα Αδαλόγλου με 6-3, 3-6, 6-3.

"Στον τρίτο γύρο μου άρεσε το backhand της αντιπάλου μου, Ελένης Καμπάνταη. Στον προημιτελικό είχα αντίπαλο την Ειρήνη Κοντάκη, μια παίκτρια με ιδιαίτερη φυσική δύναμη. Στον ημιτελικό αντιμετώπισα τη Μαγδαληνή Αδαλόγλου που με εξέπληξε με το καλό σέρβις που τοποθέτησε με ακρίβεια αρκετές φορές, εξαιρετικό forehand, αιφνιδιαστικό drop shot και ιδιαίτερη ευκινησία στις κινήσεις της. Στον τελικό κακώς, αλλά ίσως επηρεάστηκα από τη μεσημεριανή ζέστη, αλλά κυρίως επηρεάστηκα από το πολύ καλό ιδιαίτερο και βαθύ χτύπημα της Ελένης Μτσελτλίτζε, που δεν μου επέτρεπε να το σπάσω με winner αναγκάζοντας με να παίξω συντηρητικά", είπε η Σακελλαρίδη, μιλώντας με καλά λόγια για όλες τις παίκτριες που αντιμετώπισε.

Αν δεν υπάρξει κάποιο νέο απρόοπτο εξαιτίας του κορωνοϊού, η Σακελλαρίδη θα πραγματοποιήσει την επιστροφή της στα διεθνή τουρνουά από την επόμενη εβδομάδα, στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Πράγας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots