H μισή Ελλάδα είδε τένις την Κυριακή!

 
H μισή Ελλάδα είδε τένις την Κυριακή!
©Corinne Dubreuil / FFT
tn team Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 12:19

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε ο τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Novak Djokovic στο Roland Garros, με μέσο όρο που ξεπέρασε το 40% και πλησιάζοντας σε κάποια σημεία ακόμα και το 50%!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της δημόσιας τηλεόρασης, την Κυριακή 13 Ιουνίου, η ΕΡΤ 1 είχε μέσο όρο τηλεθέασης 41%, τις 4 ώρες του τελικού του Roland Garros, ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Djokovic.

Η τηλεθέαση κυμάνθηκε στη διάρκεια του τελικού από 28,6% έως 48,7%! Τα ασυνήθιστα αυτά ποσοστά, "εκτόξευσαν" τον μέσο όρο της ημέρας για το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης στο 17,8%, που το έφερε στην 1η θέση στους πίνακες τηλεθέασης.

Το 48,7% σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ στο ανδρικό κοινό η τηλεθέαση έφτασε και το 57%!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτά τα νούμερα δεν αφορούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης. Στο ERTFLIX, όπου καταμετρώνται οι επισκέψεις, παρακολούθησαν τον αγώνα σχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές (447.564), οι μισοί εξ αυτών (221.000) μέσω κινητών και tablets.

Πρόκειται για νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα, ξεπερνώντας το προηγούμενο που ήταν οι 412.120 θεατές που συγκεντρώθηκαν στο ERTFLIX στις 22 Μαΐου, για να παρακολουθήσουν τον τελικό της Eurovision.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots