Διαγωνισμός του ΟΑΚΑ για το κέντρο αντισφαίρισης

 
Διαγωνισμός του ΟΑΚΑ για το κέντρο αντισφαίρισης
tn team Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 - 14:14

Το ΟΑΚΑ "τρέχει" διαγωνισμό για το κέντρο αντισφαίρισης, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 21η Φεβρουαρίου, ώστε να γίνει ανάπλαση των εγκαταστάσεων.

Δημοσιεύτηκε ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, για την εκμετάλλευση των 16 γηπέδων τένις που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ.

Ο διαγωνισμός αφορά "την εκμίσθωση του συνόλου του υπαίθριου χώρου μαζί με τις κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τις υποδομές που βρίσκονται εντός της περίφραξης καθώς και του χώρου προσωρινής στάθμευσης που βρίσκεται εξωτερικά της περίφραξης με όριο την οδό Πιτταρά του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης «Σπύρος Λούης» στο Ο.ΑΚ.Α.", όπως αναγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση.

Εκτιμάται πως η μηνιαία μίσθωση των μισθωτικών χώρων εκκινά στα 15.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ οι ελάχιστες εργασίες αναβάθμισης ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Το ενδιαφέρον της "Στάδιο 2020", που πέρασε πλέον στον έλεγχο της ΤΕΜΕΣ και είχε μισθώσει τα 16 γήπεδα τένις και τους βοηθητικούς χώρους με σχετική σύμβαση το 2020, θεωρείται δεδομένο. Η ΤΕΜΕΣ, με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, δεν είναι νέα στο χώρο του τένις, αφού είχε επενδύσει και στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Costa Navarino, σε συνεργασία και με τον Patrick Mouratoglou, καθώς εκεί στεγάζεται το Mouratoglou Tennis Center.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι η αρμόδια για τον διαγωνισμό και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, ενημέρωσε πως το αντικείμενο του αναδόχου θα αφορά επιθεώρηση και εκτενή έλεγχο των: "μεταλλικών κατασκευών και πολυκαρβονικών των στεγάστρων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ, μεταλλικών κατασκευών των δύο εισόδων του, του Τείχους των Εθνών, καθώς και των μεταλλικών κατασκευών στην Αγορά".

Η επιθεώρηση θα αναδείξει προφανώς και αν χρειάζονται επιπλέον ενέργειες συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης, γι' αυτό και θα παραδοθεί από τον ανάδοχο τεχνική έκθεση ευρημάτων και σχετικών προτάσεων.

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα ανέλθει στους 24,5 μήνες, που θα αρχίσουν να μετρούν από τη μέρα της υπογραφής της, ή μέχρι να κηρυχθεί προσωρινός Ανάδοχος για το έργο - ανάλογα με το τι θα συμβεί πρώτο.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με μέγιστη εκτιμώμενη αξία σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης τα 2,043 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Με πληροφορίες από: newmoney.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots