Τσιτσιπάς: "Όνειρο μου να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια το Davis Cup"

 
Τσιτσιπάς: "Όνειρο μου να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια το Davis Cup"
© Studio Kominis
tennisnews team Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 - 16:05

Μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το Davis Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπας τόνισε πως το όνειρο του είναι να δει την ελληνική ομάδα στην κορυφή του κόσμου. Αναλυτικά οι δηλώσεις των Ελλήνων παικτών.

Τη συνέντευξη ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση του TN σχετικά με τους στόχους και τις βλέψεις της εθνικής μας ομάδας στη γενικότερη πορεία της.

"Αρχικά βρισκόμαστε εδώ και είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς. Στόχος μας είναι, όσο τρελό και αν ακούγεται, ο τίτλος του Davis Cup, σε 3-4 χρόνια από τώρα. Είναι κάτι που πιστεύω, ήταν το όνειρο μου από μικρός."

"Είναι ένα μεγάλο όνειρο που θα ήθελα να το μοιραστώ με τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, έχοντας την δυνατότητα να αγωνιστούν σε μεγάλες αναμετρήσεις Davis Cup αλλά και στο εξωτερικό, οπότε αυτό παραμένει ένα όνειρο και κάτι το οποίο εγώ προσωπικά χτίζω κάθε μέρα. Όταν πάω να κοιμηθώ το τοποθετώ μέσα στα 3 όνειρα που θέλω να πετύχω στην καριέρα μου."

Ο Στέφανος στην συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για την σωματική και ψυχολογική του κατάσταση, μετά από το απαιτητικό τουρνουά της Μελβούρνης.

"Δεν θα έλεγα ότι είμαι κουρασμένος, ίσα ίσα νιώθω πεινασμένος για περισσότερη δράση και τένις τις επόμενες μέρες."

"Είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται, διότι μπορεί να έκανα ένα μεγάλο τουρνουά στην Αυστραλία αλλά παραμένω προσηλωμένος σε έναν διαφορετικό στόχο αυτή τη στιγμή, στον οποίο θέλω να δώσω ένα τελευταίο 10% και έπειτα να μου δοθεί η ευκαιρία να ξεκουραστώ μια εβδομάδα με τον τρόπο που θέλω και να προετοιμαστώ ξανά για το tour που παίζω όλη την χρονιά. Οπότε για εμένα αυτό μου δίνει την ευκαιρία να προσφέρω κάτι καινούργιο σε μια ομάδα αντί στον εαυτό μου."

Ο Μιχάλης Περβολαράκης μετέπειτα γνωστοποίησε την κατάσταση του μετά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε τις προηγούμενες εβδομάδες.

"Ναι είχα ένα αιμάτωμα στην Αυστραλία που ακόμα προσπαθώ να το ξεπεράσω. Θα δούμε και σήμερα μετά την προπόνηση σε τι κατάσταση θα είναι. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι πολύ δυνατά, μέχρι στιγμής θα αγωνιστώ κανονικά αύριο. Αν αλλάξει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ώρες."

Τη σκυτάλη πήρε και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Χατζηνικολάου, απατώντας στην ερώτηση σχετικά με τη ώθηση/πίεση που μπορεί να δώσει ο κόσμος στην Εθνική ομάδα αλλά και για τους κινδύνους που κρύβει η αναμέτρηση με το Εκουαδόρ.

"Περιμένουμε πολύ κόσμο αύριο, δεν έχουμε αγωνιστεί ποτέ σε τόσο μεγάλο κοινό. Σαν ομάδα δεσμευόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα παλέψουμε για αυτή την πρόκριση."

"Πιστεύω πως ο κόσμος δεν θα δώσει μόνο ώθηση στην ομάδας μας, αλλά θα επηρεάσει και την ομάδα του Εκουαδόρ ώστε να παίξει πιο σφιχτά και με μεγαλύτερη πίεση."

"Πίεση από τη δικιά μας πλευρά και συγκεκριμένα όσον αφορά τον Στέφανο σίγουρα όχι. Είναι μαθημένος να παίζει μπροστά σε τόσο κόσμο, αλλά όσον αφορά και τον Μιχάλη, επίσης έχει εμπειρία μετά από τους αγώνες του στο ATP και United Cup. Θα είναι άνετος μπροστά στο κοινό και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πιστεύω."

"Ο πρώτος κίνδυνος αρχικά είναι πως στα μονά θα αντιμετωπίσουμε 2 παίκτες που δεν γνωρίζουμε καλά γιατί δεν έχουμε πλήρη εικόνα για αυτούς. Ότι έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε είναι είτε από πληροφορίες είτε από τις προπονήσεις τους. Οπότε αυτό από μόνο του είναι μια παγίδα που δε μας βοηθάει."

"Οι παίκτες που έχουν στο διπλό είναι πολλοί καλοί. Είναι παίκτες διπλού, σε καλή θέση στο ranking και είναι ένα δύσκολο ματς το συγκεκριμένο. Αλλά όσον αφορά τους παίκτες του μονού, υπάρχει κίνδυνος γιατί δεν έχουμε εικόνα για αυτούς και θα πρέπει να τους διαβάζουμε στα πρώτα γκειμς των παιχνιδιών."

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας τοποθετήθηκε για τις εντυπώσεις του όσον αφορά την διαμόρφωση του ΟΑΚΑ και για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

"Η αλήθεια είναι πως εμείς για πρώτη φορά θα παίξουμε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο indoor στην Ελλάδα και με τόσους πολλούς θεατές μέσα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο όταν μπήκαμε και αντικρίσαμε το γήπεδο, αλλά μας ήρθε τεράστια επιθυμία να μπούμε και να κάνουμε προπόνηση, πόσο μάλλον να αγωνιστούμε σε ένα κανονικό αγώνα."

"Νομίζω όταν ακούσαμε ότι οι αγώνες θα γίνουν στο ΟΑΚΑ όλοι σκεφτήκαμε αυτό το όνειρο που θα μπεις σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο να παίξεις μαζί με όλο τον κόσμο να φωνάζει για την Ελλάδα. Οπότε μας δίνει όρεξη να μπούμε μέσα και να δώσουμε το 100%."

Ο λόγος αργότερα πήγε στον Αριστοτέλη Θάνο

"Είναι τιμή μου και πιστεύω και όλων που παίζουμε σε ένα τέτοιο event στην Ελλάδα και σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, είτε παίξω, είτε παίξει κάποιο άλλο παιδί, μπροστά σε αυτή την ατμόσφαιρα και όλο αυτό που θα ακολουθήσει τις επόμενες 2 μέρες. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα. Eίναι πολύ καλή ομάδα και έχουμε ένα πολύ καλό ομαδικό πνεύμα, πιστεύω ότι θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε."

Ενώ την συνέντευξη έκλεισε ο Πέτρος Τσιτσιπάς

"Εγώ από πλευράς μου επίσης πιστεύω πως είναι κάτι πολύ μεγάλο αυτό που θα συμβεί τις επόμενες 2 μέρες για τη χώρα μας, και όσον αφορά το τένις αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Πιστεύω θα είναι ένα δύσκολο tie με το Εκουαδόρ."

"Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο και εννοείται θα χρειαστούμε και την στήριξη του κόσμου, να είναι κοντά μας, δίπλα μας και περιμένουμε πως και πως να ξυπνήσουμε αύριο και να κερδίσουμε."

Οι αγώνες τις εθνικής μας ομάδας απέναντι στο Εκουάδορ θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (04-05/02), ενώ το αυριανό πρόγραμμα θα ξεκινήσεις στις 11:00 το πρωί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots