Στις "16" Χριστοφή και Παύλου

 
Στις "16" Χριστοφή και Παύλου
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 20:59

Η Ελένη Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου κέρδισαν τις πρώτες αναμετρήσεις τους στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων αυτής της εβδομάδας του Lyttos Beach στο Ηράκλειο και προκρίθηκαν αμφότερες στη φάση των "16".

Η Χριστοφή κέρδισε την Έλλη Λογοθέτη με 6-1, 6-1 σε 79 λεπτά παιχνιδιού κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο τουρνουά.

Λίγες ώρες μετά, στο Court Maria Sakkari αγωνίστηκε η Δήμητρα Παύλου, η οποία κέρδισε την Iveta Dapkute από τη Λιθουανία με 6-7 (8), 7-6 (1), 6-4, μετά από μια μεγάλη μάχη 3 ωρών και 23 λεπτών!

Η Παύλου, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά του Lyttos Beach, επέστρεψε μάλιστα από το 3-5, 0-15 στο 2ο σετ, ενώ στο 5-6 έσβησε και ένα match point, για να το "γυρίσει" στο tie-break. Στο 3ο σετ έκανε νέα ανατροπή, επιστρέφοντας από το 0-3 για να κερδίσει τα 6 από τα 7 τελευταία games!

Στη φάση των "16" του μονού των γυναικών θα παίξει και η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, που συνέτριψε χθες τη Σέρβα Draginja Vukovic, No.5 στο ταμπλό, με 6-0, 6-0, παίρνοντας μια πολύ εντυπωσιακή πρόκριση σε 48 λεπτά!

Εκτός 16άδας έμειναν η Θεοδώρα Χαντάβα και η Μαρία Ελένη Πούλκα, που ηττήθηκαν από τις κορυφαίες παίκτριες του ταμπλό. Η Χαντάβα ηττήθηκε από την Claudia Hoste Ferrer, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-0, 6-2, ενώ η Πούλκα από τη Noelia Bouzo Zanotti, No.2 στο ταμπλό, με 6-0, 6-1.

Στα διπλά, η Χριστοφή και η Gabriella Da Silva Fick μπήκαν χθες στα προημιτελικά, κερδίζοντας τις Deanne Choo και Isabella Lynch με 6-0, 6-1. Εκτός έμειναν Πούλκα και Χαντάβα, που ηττήθηκαν από τις Γερμανίδες Caroline Brack και Anastasiya Kuparev με 6-2, 6-1, ενώ σήμερα οι Λογοθέτη και Μεσοχωρίτου ηττήθηκαν από τις Σουηδέζες Vanessa Ersoz και Kajsa Rinaldo Persson, No.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-0.

Για το τουρνουά των ανδρών, σήμερα αγωνίστηκαν οι Γιάννης Ξυλάς και Γιάννης Παπουνίδης. Ο Ξυλάς ηττήθηκε από τον Ελβετό Adrian Bodmer με 6-4, 6-3, ενώ ο Παπουνίδης "λύγισε" στα 3 σετ από έναν άλλον Ελβετό, τον Jerome Kym, No.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-7 (4), 6-1.

Στο κυρίως ταμπλό έπαιξαν ακόμα 3 Έλληνες αθλητές, οι Αριστοτέλης Θάνος, Αλέξανδρος Σκορίλας και Μιχάλης Σακελλαρίδης, που επίσης δεν κατάφεραν να προκριθούν στη φάση των "16".

Στο διπλό, ο Δημήτρης Αζωίδης και ο Σέργης Κυρατζής κέρδισαν τους Αυστραλούς Matthew Dellavedova και Tom Evans με 6-2, 7-5, για να μπουν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Γεωργιανό Aleksandre Bakshi και τον Γερμανό Kai Lemstra.

Για το γυναικείο τουρνουά η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει αύριο την Ολλανδέζα Anouck Vrancken Peeters, η Παύλου τη Σουηδέζα Kajsa Rinaldo Persson, No.6 στο ταμπλό, ενώ η Μεσοχωρίτου την Εσθονή Anet Angelika Koskel. Στο διπλό, Χριστοφή και Da Silva Fick θα παίξουν με τις Dapkute και Simone Ogescu για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots