Lyttos Beach: Στον 2ο γύρο Ξυλάς και Καλοβελώνης

 
Γιάννης Ξυλάς
Γιάννης Ξυλάς © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 - 23:03

Ο Γιάννης Ξυλάς και ο Μάρκος Καλοβελώνης προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στο Lyttos Beach. Στα προημιτελικά του διπλού πέρασε η Έλενα Κοροκοζίδη.

O Γιάννης Ξυλάς κέρδισε τα 11 από τα 13 τελευταία games της αναμέτρησής του με τον Gabriele Maria Noce και νίκησε τον Ιταλό με 7-5, 6-1, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach.

Στον 2ο γύρο πέρασε και ο Μάρκος Καλοβελώνης, που "λύγισε" στο 3ο σετ τον Ισραηλινό qualifier Jonathan Baron, με 6-4, 5-7, 6-2.

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Στέφανος Σχινάς, ηττήθηκε σήμερα στον 1ο γύρο παρά το πολύ καλό 1ο σετ που έκανε, απέναντι στον Φινλανδό Aleksi Lofman, με 5-7, 6-1, 6-3.

Πολύ καλή προσπάθεια και από τον Αλέξανδρο Σκορίλα, που πήρε ένα σετ απέναντι στον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.493 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Lucas Catarina, αλλά στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα, με 6-1, 3-6, 6-3.

Στις γυναίκες, η Ελένη Χριστοφή ηττήθηκε από την Ουκρανή qualifier Krystyna Pochtovyk με 6-3, 6-3, ενώ η Αθηνά Γρηγοριάδου γνώρισε την ήττα από την Κινέζα Shuqian Xu, με 6-4, 3-6, 6-0.

Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Δήμητρα Παύλου, η οποία ηττήθηκε από την Τσέχα Ivana Sebestova, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Στο διπλό, η Έλενα Κοροκοζίδη και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Ilinca Dalina Amariei, κέρδισαν τις Ιταλίδες Ginevra Parentini Vallega Montebruno και Giulia Tedersco με 7-6 (3), 6-0 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Αύριο, ο Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Orel Kimhi, Νο.7 στο ταμπλό, ενώ ο Καλοβελώνης τον Ιταλό Andrea Picchione, Νο.3 στο ταμπλό, για τον 2ο γύρο του μονού. Στο διπλό ο Καλοβελώνης και ο Ignacio Martinez θα αντιμετωπίσουν τους Aleksandre Bakshi και Kai Lemstra, ενώ ο Ξυλάς και ο Sidane Pontjodikromo θα παίξουν με τους Simon Carr και Francois Musitelli.

Στις γυναίκες, η Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο του μονού τη Γαλλίδα Sara Cakarevic, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.533 στον κόσμο, ενώ στο διπλό θα παίξει στα προημιτελικά κόντρα στις Shavit Kimchi και Nina Vargova. Στα προημιτελικά του διπλού θα αγωνιστούν και οι Χριστοφή και Παύλου, κόντρα στις Patricija Paukstyte και Anca Alexia Todoni.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots