Πανελλήνιο Juniors: Λοϊζάς και Ασλανισβίλι έκαναν το double στα 18άρια

 
Πανελλήνιο Juniors: Λοϊζάς και Ασλανισβίλι έκαναν το double στα 18άρια
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 15:46

Ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Άρτεμις Ασλανισβίλι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στα 18άρια, καθώς κατέκτησαν τους τίτλους στα μονά και στα διπλά!

Ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Άρτεμις Ασλανισβίλι, οι οποίοι είχαν κατακτήσει τις ίδιες χρονιές, το 2021 και το 2022, τους τίτλους στα 16άρια στο Πανελλήνιο, αυτή τη φορά αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα 18άρια, πρωταγωνιστώντας στο τουρνουά που έλαβε χώρα στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών.

Ο Λοϊζάς (Ο.Α. Αθηνών) κέρδισε στον σημερινό τελικό του μονού αγοριών τον Χρήστο Γκλαβά (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης) με 7-5, 6-1, σε ένα ωραίο και δυνατό ματς.

Ήταν το πιο δύσκολο ματς που έπρεπε να κερδίσει ο αθλητής του Ο.Α. Αθηνών για να φτάσει μέχρι τον τίτλο, αφού έδωσε άλλους 4 αγώνες στο τουρνουά και δεν έχασε περισσότερα από 3 games σε καμία από αυτές.

Είναι η 3η διαδοχική χρονιά που κατακτά τίτλο στο Πανελλήνιο ο Λοϊζάς, που το 2021 και το 2022 ήταν ο πρωταθλητής στο μονό στα 16άρια.

Την 3η θέση στο μονό αγοριών U18 πήρε ο Σταύρος Μαστρογαμβράκης (Α.Ο.Α. Φιλοθέης), που κέρδισε στον μικρό τελικό τον Νικόλα Χατζηαβραάμ (Α.Ο.Α. Πρωταθλ. Καβάλας) με 6-1, 6-2.

Ο Λοϊζάς πρωταγωνίστησε και στο διπλό στα 18άρια, οπου μαζί με τον Νίκο Μπακιρτζή (Ο.Α. Αθηνών) κέρδισαν στον τελικό τους Βίκτωρα Καλαϊτζή (Ο.Α. Θεσσαλονίκης) και Χατζηαβραάμ με 6-4, 6-1.

Στα κορίτσια U18, η Ασλανισβίλι (Ο.Α. Κουφαλίων) ήταν η παίκτρια που ξεχώρισε, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τη Σιμόν-Μαρία Καραούζα (Α.Κ.Α. Μαραθώνα) με 6-2, 6-0.

Δεν έχασε κανένα σετ όλη την εβδομάδα η Ασλανισβίλι, Νο.1 στα 18άρια στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα απώλεσε συνολικά 7 games, σε 5 αναμετρήσεις στα χωμάτινα courts του ιστορικού ομίλου της Αθήνας.

Αυτή είναι η 4η διαδοχική χρονιά που η Ασλανισβίλι κερδίζει τίτλο στα μονά στο Πανελλήνιο, αφού το 2020 είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στα 14άρια, ενώ το 2021 και το 2022 στα 16άρια.

Την 3η θέση στο μονό των κοριτσιών πήρε η Μαρίζα Τσιρώνη (Ο.Α. Αττικής), ενώ 4η ήταν η Νικολέτα Παρετζόγλου (Α.Ο.Α. Υελού), ωστόσο ο μικρός τελικός δεν πραγματοποιήθηκε.

Στα διπλά των κοριτσιών, η Ασλανισβίλι και η Θεοδώρα Κούσιου (Ο.Α. Κουφαλίων) επικράτησαν σήμερα για τον τελικό της Καραούζα και της Σοφίας Καλύβα (Σ.Α. Σερρών) με 6-1, 6-1.

Τέλος, στο μικτό διπλό στα 18άρια, πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Ανάργυρος Παναγιώτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) και η Σωτηρία Κατσάλη (Ο.Α. Θεσσαλονίκης) που κέρδισαν σε έναν συναρπαστικό τελικό τους Άγγελο Αυγέρη (Α.Ο.Α. Αμπελ. Μενεμένης) και Τατιάνα Γιτοπούλου (Ο.Α. Θεσσαλονίκης) με 6-4, 6-7 (5), 10-6.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2023

Φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στα 18άρια:


Ο Ανδρέας Λοϊζάς, νικητής σε μονά και διπλά στα 18άρια.


Οι πρωταθλητές των μονών στα 18άρια, Ανδρέας Λοϊζάς και Άρτεμις Ασλανισβίλι.


Η Άρτεμις Ασλανισβίλι, πρωταθλήτρια στα μονά και στα διπλά στα κορίτσια U18.


Η Θεοδώρα Κούσιου και η Άρτεμις Ασλανισβίλι, πρωταθλήτριες στο διπλό κοριτσιών στα 18άρια.


Ο Χρήστος Γκλαβάς, φιναλίστ στο μονό αγοριών και 3η θέση στο διπλό στα 18άρια.


Η Σιμόν Καραούζα, 2η θέση μονά και 2η θέση διπλά στα 18άρια.


Η Μαρίζα Τσιρώνη, 3η θέση στα μονά των κοριτσιών U18.


Η Σωτηρία Κατσάλη και ο Ανάργυρος Παναγιώτου, πρωταθλητές στο μικτό διπλό στα 18άρια.


O Ανάργυρος Παναγιώτου, πρωταθλητής στο μικτό διπλό.


Απονομές στα 18άρια στον Ο.Α. Αθηνών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots