1ος τελικός σε ITF διοργάνωση για την Παναγιωτίδου!

 
1ος τελικός σε ITF διοργάνωση για την Παναγιωτίδου!
tn team Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 - 12:40

Η Λυδία Παναγιωτίδου έκανε νέο εντυπωσιακό ματς, έχασε μόνο ένα game από τη Malgorzata Bajorek και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στα μονά σε ITF διοργάνωση! Τελικός και στο διπλό για τη Λυδία, που θα είναι μαζί με την αδερφή της, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, ενώ στον τελικό του διπλού αγοριών προκρίθηκαν οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος.

Στα 14 μόλις χρόνια, η Λυδία Παναγιωτίδου κατάφερε να πάρει την πρώτη της πρόκριση σε τελικό ITF διοργάνωσης στα 18άρια, στο τουρνουά της J30 κατηγορίας του Pointer Club στα Σκόπια.

Η νεαρή αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, κυριάρχησε κατά κράτος στον σημερινό ημιτελικό κόντρα στην Πολωνή Malgorzata Bajorek, που είναι 16 ετών και βρίσκεται στο Νο.1737 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, με 6-1, 6-0.

Πήρε έτσι χωρίς πρόβλημα το εισιτήριο για τον τελικό, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Βόσνια Tea Kovacevic, που επίσης είναι στην ίδια κατηγορία.

Η εβδομάδα της Λυδίας στα χωμάτινα γήπεδα του Pointer είναι εξαιρετική, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει κανένα σετ και μόνο στον πρώτο της αγώνα είχε χάσει παραπάνω από 2 games, πριν κερδίσει την Ουγγαρέζα Kristina Shitikova με 7-5, 6-4.

Στη συνέχεια είχε κερδίσει τη Σκοπιανή Ivana Milkova με 6-0, 6-1, την Αμερικανίδα Izabella Tumanyan με 6-1, 6-1 και σήμερα την Πολωνή Bajorek με 6-1, 6-0.

Παράλληλα η Λυδία διεκδικεί τον τίτλο και στο διπλό στο Pointer Open, όπου επίσης προκρίθηκε στον τελικό, μαζί με την αδερφή της, Αλεξάνδρα. Οι δυο τους είχαν κερδίσει έναν τίτλο μαζί, στην Πέγια το 2023. 

Σήμερα επικράτησαν σε έναν πολύ κλειστό ημιτελικό των Kovasevic και Sara Mitevska με 6-2, 3-6, 10-8 και αύριο θα αντιμετωπίσουν τις Σκοπιανές Jana Bozinovska και Katja Ivanovska για τον τίτλο.

Τίτλο θα διεκδικήσουν και στο διπλό των αγοριών δυο Έλληνες αθλητές, οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος, που κέρδισαν στα ημιτελικά σήμερα τους Ρουμάνους Calin Apostol και Alexandru Nicolae με 7-6 (4), 6-0 και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό, όπου θα βρουν μπροστά τους τους Μεξικανούς Kether Naresh Gonzalez και Oswaldo Alejandro Reyes Tiradο, Νο.1 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots