Τσιτσιπάς: "Μίλησα με Mbappe για τένις - Νο.1 και Grand Slam το 2024" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Μίλησα με Mbappe για τένις - Νο.1 και Grand Slam το 2024" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 18:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στην OPAP Arena και παρακολούθησε τον αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Γαλλία, μιλώντας για την εμπειρία του, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε, τη συνάντησή του με τον Kylian Mbappe και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην Αθήνα μετά από το άδοξο τέλος της σεζόν του στο Τορίνο και το ATP Finals. Το βράδυ της Τρίτης, είχε την ευκαιρία να πάει για πρώτη φορά στην OPAP Arena και να παρακολουθήσει ζωντανά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας, όπου η ομάδα μας έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την πανίσχυρη Γαλλία.

Αποκάλυψε στην κάμερα του Novasports πως συνάντησε τον αστέρα της γαλλικής ομάδας, Kylian Mbappe, στα αποδυτήρια: "Μιλήσαμε με τον Mbappe για τένις, τρομερή εμπειρία!"

Όπως είπε, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εκείνον και ως φίλαθλος της ΑΕΚ: "Δεν έχω βρεθεί ξανά σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο στην Ελλάδα και μάλιστα της ομάδας που υποστηρίζω, που το κάνει ξεχωριστό."

Για τον αγώνα είπε: "Είμαι εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση της εθνικής. Το πάλεψε και χάρηκα γι' αυτό. Μου αρέσει να βλέπω αθλητές να τα δίνουν όλα. Και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στο ματς με το Καζακστάν."

Με αφορμή το ισόπαλο αποτέλεσμα, ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να υπήρχε ισοπαλία και στο τένις: "Το έχω σκεφτεί, δεν θα ήταν κι άσχημο. Μερικές φορές έχω παίξει παιχνίδια που θα άξιζε να έρθουν ισόπαλα. Σκεφτόμουν να φύγουμε και να πάμε να... φάμε! Αυτό, τα τρία διαφορετικά αποτελέσματα, είναι που κάνει ξεχωριστό το ποδόσφαιρο και παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου αθλήματα. Ένιωσα σαν μικρό παιδί εδώ."

Όσο για τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε: "Είμαι εντυπωσιασμένος από τον Griezmann. Από την κίνησή του στο γήπεδο και την αντίληψή του, που μπορείς να διαπιστώσεις από κοντά. Και ο Μπακασέτας έκανε τρομερή δουλειά. Μου φάνηκε περίεργο που έγινε αλλαγή. Και τα νέα παιδιά της Εθνικής μου άρεσαν. Ο Κωνσταντέλιας είναι τρομερό ταλέντο και θα πάει μπροστά. Δεν ήξερα ότι παίζει στον ΠΑΟΚ. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο."

Εκτός από τον Mbappe και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Τσιτσιπάς συνάντησε και τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια.

Η κουβέντα πήγε βεβαίως και στο τένις, με τον Έλληνα τενίστα να απαντάει στο αν νιώθει βάρος που η χώρα μας έχει γεμίσει με γήπεδα, μετά από τις επιτυχίες του ίδιου και της Μαρίας Σάκκαρη: "Δεν νιώθω βάρος, δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Περισσότερο περηφάνια και ανακούφιση αισθάνομαι γιατί το άθλημα προβάλλεται στη χώρα. Ηταν ένα όνειρό μου να βρεθεί το τένις στην Ελλάδα σε θέση που του αξίζει. Δεν είχαμε Ελληνες τενίστες σε αυτό το επίπεδο ώστε να τους ακολουθήσω σαν είδωλά μου. Είχα τον Παγδατή γι' αυτό. Με την Μαρία δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Νιώθω περήφανος και γι' αυτήν. Η Μαρία ήταν που μου έδωσε το πρώτο βήμα να πιστέψω ότι μπορώ να το κάνω κι εγώ. Μαζί χτίζουμε τα θεμέλια σε ένα όραμα όπου τα νεότερα παιδιά θα πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι παρόμοιο και γιατί όχι κάτι καλύτερο."

Τέλος, για τους στόχους του για το 2024, είπε: "Το Νο.1 της κατάταξης και την κατάκτηση ενός Grand Slam. Η δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος για μια μεγάλη και επίπονη σεζόν το 2024."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots