Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τσιτσιπάς! (vid)

 
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τσιτσιπάς! (vid)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τσιτσιπάς! (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 - 1:54

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στα juniors. O 18χρονος Έλληνας τενίστας δεν έχασε ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα στο Klosters της Ελβετίας και στον σημερινό τελικό του European Junior Championships κέρδισε τον Γάλλο Corentin Moutet, για να σηκώσει τον δεύτερο σημαντικότερο τίτλο του στην καριέρα του στα μονά σε junior διοργάνωση.

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά από τον πρώτο τίτλο του σε Grade A διοργάνωση, στο Trofeo Bonfiglio της Ιταλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε πρωταθλητής σε ακόμα ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά για το Juniors Circuit της ITF.

O ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον Corentin Moutet με 7-6 (7), 5-3 στον σημερινό τελικό του European Junior Championships και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, στη διοργάνωση της Grade B1 κατηγορίας, στην οποία ήταν παρόντες όλοι οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι junior παίκτες.

Ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς ενώ ο Στέφανος είχε τη νίκη στα χέρια του, σερβίροντας για τον τίτλο στο 9ο game του 2ου σετ, ο 18χρονος Γάλλος είχε μια αντιπαράθεση με τον διαιτητή της αναμέτρησης, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από τον αγώνα και το πρόωρο τέλος του.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε νωρίς με break και στα δύο σετ, αλλά χρειάστηκε να δουλέψει πιο σκληρά για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου αντιπάλου του. Στο 1ο σετ, είδε το προβάδισμά του με 2-0 να εξανεμίζεται στο 4ο game (2-2), ενώ στο υπόλοιπο του σετ ήταν συνεχώς πίσω, εξαιτίας του σερβίς του Moutet.

Στο 11ο game πάντως ο 18χρονος Έλληνας τενίστας είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει αποφασιστικό προβάδισμα στο σετ, καθώς είχε δύο break points, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως κανένα και ο Γάλλος έκανε το υπέρ του 6-5.

Ο Στέφανος πάντως σέρβιρε επιτυχημένα για να στείλει το σετ στο tie-break και εκεί κατάφερε να σβήσει 3 set points, δύο συνεχόμενα στο 4-6 και άλλο ένα στο 6-7, για να το κερδίσει με 9-7 και να πάρει προβάδισμα νίκης στον τελικό.

Και στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε γρήγορο προβάδισμα με break, καθώς από το 2-0 και το 3-1 ισοφαρίστηκε σε 3-3. Κράτησε πάντως το σερβίς του στο κρίσιμο 7ο game και στο 8ο game έκανε ένα αποφασιστικό break, που του έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης με 5-3.

Στο 9ο game, όταν ο Στέφανος σέρβιρε για την κατάκτηση του τίτλου, ο Moutet είχε μια έντονη διαφωνία με τον διαιτητή, για ένα σερβίς του Έλληνα παίκτη, που σύμφωνα με τον διαιτητή βρήκε τη γραμμή. O Γάλλος δε συμμορφωνόταν και δεν επέστρεψε ποτέ στην baseline για να συνεχίσει τον αγώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαιτητή, όταν το αποτέλεσμα ήταν 7-6 (7), 5-3, 15-0.

Ολόκληρος ο αγώνας:

Έστω και έτσι, ο Τσιτσιπάς πιστοποίησε την ανωτερότητά του στη διοργάνωση και κατέκτησε τον πολύ σημαντικό αυτόν τίτλο χωρίς να έχει κανένα χαμένο σετ. Είναι στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, κέρδισε τον πρώτο του Grade A τίτλο φέτος στο Μάιο και τώρα έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη διάκριση ο Στέφανος, ο οποίος είχε αναδειχθεί επίσης πρωταθλητής στα διπλά των αγοριών στο Wimbledon πριν μερικές μέρες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως ο Τσιτσιπάς έχει 15 νίκες σε 16 αναμετρήσεις φέτος στο χώμα σε juniors διοργανώσεις, ενώ συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών τουρνουά που έχει αγωνιστεί, μετράει 36 νίκες σε 39 αναμετρήσεις στις κόκκινες επιφάνειες για το 2016!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots