"Άγγιξε" 8άδα η Ελλάδα!

 
"Άγγιξε" 8άδα η Ελλάδα!
"Άγγιξε" 8άδα η Ελλάδα!
tennisnews team Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 - 20:57

Για άλλη μια φορά η ελληνική ομάδα στα κορίτσια 14 έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον πανίσχυρο Καναδά και έχασε στο νήμα την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ITF.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 3η θέση στον 3ο όμιλο της τελικής φάσης του ITF World Junior Tennis Finals, καθώς ηττήθηκε σήμερα από τον Καναδά με 2-1.

Η Kayla Cross, μια παίκτρια που στα 14 της μόλις χρόνια βρίσκεται στο Νο. 355 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF, επικράτησε της Αθηνάς Πήττα στον πρώτο αγώνα της ημέρας με 6-3, 6-1.

Στη συνέχεια η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 14άρια, Μιχαέλα Λάκη, ισοφάρισε για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας, κερδίζοντας τη Victoria Mboko, με 6-3, 7-6 (6). Με τον τρόπο αυτό, η Μιχαέλα απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι μια από τις δυνατότερες παίκτριες της κατηγορίας στον κόσμο, αφού ολοκλήρωσε αήττητη στα μονά τις υποχρεώσεις της για το πολύ σπουδαίο τουρνουά της ITF.

Στο διπλό όμως για άλλη μια φορά η Ελλάδα "πληγώθηκε", καθώς οι Λάκη και Πήττα δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις Cross και Mboko, από τις οποίες ηττήθηκαν με 7-6 (3), 6-2. Αν κέρδιζαν αυτό το παιχνίδι, θα έπαιρναν την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. 

Ανταυτού πήραν την 3η θέση του ομίλου, πίσω από τον Καναδά και τη Σερβία, εξαιτίας της τριπλής ισοβαθμίας με τη Σερβία και την Ιταλία. Θυμίζουμε πως από τις Ιταλίδες τα κορίτσια μας ηττήθηκαν χθες, ξανά στο διπλό, και μάλιστα έπειτα από ένα γεμάτο super tie-break!

Η τελική βαθμολογία του Group C:
1) Καναδάς 2-1 (7-2)
2) Σερβία 1-3 (5-4)
3) Ελλάδα 1-3 (4-5)
4) Ιταλία 1-3 (2-7)

Η ελληνική αποστολή δε θα αποχωρήσει ακόμα από το Prostejov της Τσεχίας, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα συμμετέχει στους αγώνες για τις θέσεις 9-16 και θα ξεκινήσει την προσπάθεια αύριο, απέναντι στην ομάδα της Νότιας Αφρικής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots