Καλή παρουσία από την Πήττα στη Βαρκελώνη

 
Καλή παρουσία από την Πήττα στη Βαρκελώνη
Καλή παρουσία από την Πήττα στη Βαρκελώνη
tennisnews team Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:51

Η Αθηνά Πήττα επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στα διεθνή τουρνουά και τα πήγε αρκετά καλά, στο τουρνουά της Grade 4 κατηγορίας της ITF στη Βαρκελώνη.

Η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε στην πρεμιέρα της για το 2o Open AENJ Barcelona την Ισπανίδα Claudia Sanchez Quesada με 6-4, 6-2, για να προκριθεί στις καλύτερες "16" της διοργάνωσης της ITF.

Εκεί αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Nahia Berecoechea, No.1 στο ταμπλό και Νο.282 στην παγκόσμια κατάταξη U18 των κοριτσιών, την οποία κοίταξε στα μάτια, αλλά τελικά ηττήθηκε με 4-6, 6-4, 6-2.

Στο διπλό της χωμάτινης διοργάνωσης η Αθηνά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, μαζί με την Κορεάτισσα Eun Ji Lee. Κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Lucia Aranda Arcas και Nuria Vila Hernandez με 6-0, 6-4 και στα προημιτελικά τις Raquel Caballero Chica και Ariana Geerlings με 7-6 (3), 4-6, 10-6.

Στα ημιτελικά, γνώρισαν την ήττα από το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τις Ισπανίδες Claudia De Las Heras Armenteras και Maria Dolores Lopez Martinez, με 6-4, 6-4.

Στο ίδιο τουρνουά, υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση και στα αγόρια, όπου ο Γιώργος Νουχάκης αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό, μετά από 3 νίκες που πέτυχε στα προκριματικά.

Πρώτα κέρδισε τον Ισπανό Julian Alonso με 6-0, 7-5, στη συνέχεια τον Γάλλο Carl Holder με 6-3, 6-0 και στον τελευταίο γύρο των προκριματικών ακόμα έναν Ισπανό, τον Miguel Avendano Cadena, με 6-3, 6-4. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, Ο Νουχάκης γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Carlos Guerrero Alvarez, No.6 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2.

Στο διπλό, ο Νουχάκης και ο Eduardo Pobes ηττήθηκαν από τους Xavi Matas Ortega και Pedro Rodenas, με 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots