1η νίκη ITF για την Μπεσμπαλτά

 
1η νίκη ITF για την Μπεσμπαλτά
tennisnews team Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 - 8:45

Την 1η της νίκη σε κυρίως ταμπλό διοργάνωσης της ITF πέτυχε η Λυδία Μπεσμπαλτά, η οποία αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα στο junior τουρνουά της Λάρνακας.

Η Λυδία έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και επικράτησε της Δάφνης Κουτσοφτά από την Κύπρο με 6-0, 6-2 στον 1ο γύρο της Grade 5 διοργάνωσης της ITF, που φιλοξενείται στα γήπεδα της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα.

Στον 2ο γύρο, η πορεία της 15χρονης Ελληνίδας ολοκληρώθηκε καθώς ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Kate Mansfield, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Κι άλλες ελληνικές συμμετοχές είχαμε στο τουρνουά στην Κύπρο, με την Ελένη Λαζαρίδου να μπαίνει απευθείας στον 2ο γύρο, όπου όμως γνώρισε την ήττα από την Εσθονή Laura Rahnel, με 6-7 (5), 6-3, 6-2. Η Ελευθερία Κούσουλα ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Κύπρια Βικτώρια Σαββίδη, με 7-5, 6-1.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Δημήτρης Παλιούρας κέρδισε τον Πόλη Κουρσάρο από την Κύπρο με 7-5, 6-1 στον 1ο γύρο, αλλά στη φάση των "16" ηττήθηκε από τον Γάλλο Etieenne Marty, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5.

Ο Αχιλλέας Κουσαρίδης ηττήθηκε από τον Κύπριο Στυλιανό Παπαμιχαήλ με 6-3, 6-3, ενώ πολύ καλή προσπάθεια για τα ελληνικά χρώματα πραγματοποίησε και ο Mark Kneiss, ο οποίος τελικά "λύγισε" από το Νο.1 του ταμπλό, τον Φώτο Φωτιάδη, με 6-3, 6-4.

Ο Kneiss είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία του, όπου πέτυχε 2 νίκες. Στα προκριματικά έπαιξε και ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης, που κέρδισε αρχικά τον Χριστόφορο Δημοσθένους με 6-4, 6-4, αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών από τον Στυλιανό Παπαμιχαήλ με 6-2, 6-2.

Στα διπλά, η Μπεσμπαλτά και η Σέρβα Neda Milenkovic ηττήθηκαν από τις Εσθονές Grete Gull και Laura Rahnel, με 6-2, 6-1. Ο Κουσαρίδης και ο Σέρβος συμπαίκτης του, Veljko Cvetkovic, ηττήθηκαν από τους επίσης Εσθονούς Markus Molder και Oliver Ojakaar, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3, ενώ ο Kneiss και ο Παλιούρας γνώρισαν την ήττα από τους Κύπριους Darius Eftekhar και Σταύρο Χατζηβαρνάβα, με 6-3, 4-6, 11-9.

Η Ελευθερία Κούσουλα και η Ελένη Λαζαρίδου προκρίθηκαν απευθείας στα προημιτελικά του διπλού με bye και θα δώσουν σήμερα την πρώτη τους αναμέτρηση, ενάντια στις Κύπριες Θέκλια Χριστοδούλου και Αθηνά Κομοδρόμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots