Τελικός στην Γκραν Κανάρια η Αθηνά!

 
Αθηνά Πήττα
Αθηνά Πήττα
tennisnews team Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 - 9:45

Ακόμα μια νίκη σημείωσε η Αθηνά Πήττα στην Γκραν Κανάρια της Ισπανίας, για να προκριθεί στον πρώτο τελικό της καριέρας της στο ITF Juniors World Tennis Tour.

Η Αθηνά Πήττα συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της στην Ισπανία και στο Gran Canaria Yellow Bowl, τουρνουά της Grade 5 κατηγορίας της ITF, κερδίζοντας την Ισπανίδα Meritxell Boix Molla, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-1, 4-6, 6-3.

Η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.8 του ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης, θυμίζουμε πως είχε κερδίσει και τη Naroa Aranzabal, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.361 στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών της ITF, ενώ συνολικά έφτασε τις 4 νίκες στο τουρνουά που διεξάγεται στην πόλη Τέλντε της Γκραν Κανάρια.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα είναι σε έναν τελικό ITF διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 1ο της τίτλο απέναντι σε μια ακόμα Ισπανίδα τενίστρια, τη 16χρονη Raquel Gonzalez Vilar, που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.492 της παγκόσμιας κατάταξης κάτω των 18 ετών.

Στο διπλό, όπου επίσης διεκδικούσε με αξιώσεις τον τίτλο, η Αθηνά και η Eun Ji Lee δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, καθώς ηττήθηκαν την Παρασκευή στα ημιτελικά από τις Βρετανίδες Ella McDonald και Hannah Read, με 1-6, 1-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots