Διάκριση για τον Ράφα Παγώνη στη Μαγιόρκα (pics)

 
Διάκριση για τον Ράφα Παγώνη στη Μαγιόρκα (pics)
tn team Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 19:14

Ο Ραφαήλ Παγώνης κατέκτησε την 3η θέση στο Ten-Pro Global Junior Tour U10, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα.

Μια ακόμα διάκριση σε διεθνές επίπεδο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο "Ράφα" Παγώνης, ο οποίος κέρδισε την 3η θέση στο τουρνουά Ten-Pro Global Junior Tour που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Rafa Nadal Academy, για αθλητές και αθλήτριες έως 10 ετών.

Στην κατηγορία των αγοριών γεννημένων το 2011, ο Παγώνης βρέθηκε στον 1ο όμιλο, όπου κέρδισε τους 3 από τους 4 αντιπάλους του και κατέλαβε τη 2η θέση. Συγκεκριμένα, κέρδισε στην πρεμιέρα του την Τρίτη τον Κροάτη Vito Pogacic με 6-0, 6-0 και την επόμενη μέρα κέρδισε τον Ρουμάνο Eric Sebastian Sandu, με 6-3, 6-1.

Την Παρασκευή γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Stefan Shangichev, με 3-6, 2-6, ενώ το Σάββατο επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας τον Μαλτέζο Cosmo de Trafford, με 6-0, 6-1.

Η 2η θέση του ομίλου τον έβαλε στον σημερινό αγώνα για την 3η θέση του τουρνουά (η 1η θέση από τον κάθε όμιλο έδινε την πρόκριση στον τελικό), όπου ο αντίπαλός του, Alexander Zammit, δεν κατέβηκε, κι έτσι ο Ράφα πήρε την 3η θέση με walkover.

Το Ten-Pro Global Junior Tour, πρόκειται για μια σειρά από τουρνουά που διεξάγεται σε διάφορες γνωστές ακαδημίες σε όλο τον κόσμο, όπως είναι αυτή του Nadal, η IMG, η ακαδημία του Novak Djokovic, του Patrick Mouratoglou, του Boris Becker, της Kim Clijsters και άλλων, ανάμεσα σε top junior αθλητές απ' όλο τον κόσμο, διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών (U10 έως U15).

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν βαθμούς και οι κορυφαίοι αθλητές στο τέλος της σεζόν θα κερδίσουν πολύ σημαντικά έπαθλα, όπως προπονήσεις σε κορυφαίες ακαδημίες του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots