Πρωταθλήτρια η Παναγιωτίδου, φιναλίστ ο Μακρής

 
Πρωταθλήτρια η Παναγιωτίδου, φιναλίστ ο Μακρής
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 11:15

Πρωταγωνίστησαν τα ελληνόπουλα που αγωνίστηκαν στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe Bitola Open την προηγούμενη εβδομάδα, με την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου να κατακτά τον τίτλο στο μονό των κοριτσιών και τον Νίκο Μακρή να είναι φιναλίστ στο μονό των αγοριών.

Ακόμα έναν τίτλο κατέκτησε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, στο διεθνές τουρνουά του Bitola στη Βόρεια Μακεδονία. Η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχει κερδίσει άλλους 2 τίτλους στα διπλά φέτος σε Τίρανα και Σκόπια, κέρδισε τον 3ο της φετινό τίτλο και 7ο συνολικά σε διοργάνωση της Tennis Europe (4ο στα μονά), στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe του Bitola.

Η Αλεξάνδρα ήταν εξαιρετική όλη την εβδομάδα και έχασε μόνο 6 games σε 5 αναμετρήσεις! Στα πρώτα 2 παιχνίδια της συνέτριψε με 6-0, 6-0 τη Γερμανίδα Lea Marie Hajcik και τη Ρωσίδα Milana Konovalova. Στα προημιτελικά κέρδισε την Katja Ivanovska με 6-0, 6-1, ενώ στα ημιτελικά τη Victoria Pohle, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1. Στον τελικό της Κυριακής, επιβλήθηκε της Petra Konjikusic, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Εξαιρετική πορεία πραγματοποίησε και ο Νίκος Μακρής, που έφτασε ως τον τελικό του μονού αγοριών. Ο Ελληνας τενίστας κέρδισε τον Ognjen Milenovic με 6-1, 6-2, τον Ferdinand Livet Novkiricha, No.3 στο ταμπλό, με 6-4, 7-5, τον Aleksandra Trifunovski με 2-6, 6-2, 6-3 και τον Στέφανο Πουρναρόπουλο με 6-4, 6-4. Στον τελικό ηττήθηκε από τον κορυφαίο παίκτη του ταμπλό, τον Βούλγαρο Alexander Vasilev, με 6-0, 6-2.

Επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα είχαμε και στο διπλό, όπου οι Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Μερόπη Μαρία Μπατζή έφτασαν μέχρι τον τελικό στα κορίτσια, ενώ οι Αλίκη Χανόγλου και Κατερίνα Πατσίκα, καθώς και οι Ελένη Χατζηαβραάμ και Χρυσή Σμυρίδου, έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Η Σμυρίδου έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του μονού, όπου εκτός από τις παραπάνω, συμμετείχαν ακόμα οι Λαμπρινή Παρλάντζα και Αντωνίου Κουσίου.

Στα αγόρια, εκτός από την πορεία του Πουρναρόπουλου έως τα ημιτελικά, στα προημιτελικά έφτασε ο Ανδρέας Μεσσής και στον 3ο γύρο οι Γιάννης Σακκάς και Δημήτρης Μελίσσογλου. Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα για τη χώρα μας, οι Γιώργος Οσιπίδης, Οδυσσέας Γελαδάρης, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Θεοφάνης Ευσταθιάδης, Ιωσήφ Ρομπόλης και Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας.

Στα διπλά των αγοριών, οι Νίκος Μακρής και Γιάννης Σακκάς καθώς και οι Ανδρέας Μεσσής και Στέφανος Πουρναρόπουλος, έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots