Πρωταθλητής ο Καλάνοφ, 2η θέση για Πρωιμάκη και Πουρναρόπουλο (pics)

 
Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Μυρτώ Πρωιμάκη
Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Μυρτώ Πρωιμάκη
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 16:31

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι τελικοί του τουρνουά της Tennis Europe U14 της Λεμεσού, που είχαν έντονο το ελληνικό στοιχείο, αφού ο Ηρακλής Καλάνοφ αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μονό αγοριών, ο Στέφανος Πουρναρόπουλος πήρε τη 2η θέση, ενώ τη 2η θέση κατέλαβε και η Μυρτώ Πρωιμάκη στο μονό κοριτσιών.

Στον ελληνικό τελικό του μονού αγοριών, ο Ηρακλής Καλάνοφ, Νο.1 στο ταμπλό, επικράτησε του Στέφανου Πουρναρόπουλου, Νο.6, με 7-5, 6-2.

Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, ειδικά στο 1ο σετ εξαιρετικό κλειστό, με τον Ηρακλή να επικρατεί στο τέλος και να κατακτά τον 4ο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της Tennis Europe, 2ο στα μονά, 1ο από το 2019 και 1ο στην κατηγορία των 14 ετών.

Για τον Πουρναρόπουλο, που έκανε μια φανταστική εβδομάδα στο Famagusta Tennis Club της Λεμεσού, αυτή ήταν η πρώτη παρουσία σε τελικό διοργάνωσης της Tennis Europe στα μονά, ενώ θυμίζουμε πως χθες είχε κατακτήσει τον τίτλο στα διπλά, μαζί με τον Κύπριο Μάριο Πραστίτη.

Στον τελικό των κοριτσιών, η Άννα Δεμιρτζή από την Κύπρο κέρδισε τη Μυρτώ Πρωιμάκη με 6-3, 6-4, σε ακόμα ένα κλειστό παιχνίδι. Και για τη Μυρτώ, αυτή ήταν η καλύτερη εβδομάδα της μέχρι στιγμής σε τουρνουά της Tennis Europe και η πρώτη της πρόκριση σε τελικό.

Εκτός από τους τίτλους σε μονά και διπλά αγοριών, θυμίζουμε πως και ο τίτλος στο διπλό των κοριτσιών είχε ελληνικό χρώμα, καθώς πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν την Παρασκευή η Χρυσή Σμυρίδου και η Άννα Δεμιρτζή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots