3 ελληνόπουλα στα ημιτελικά της Πάτρας!

 
Ραφαέλα Καναβαράκη
Ραφαέλα Καναβαράκη
tn team Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 - 18:07

Συνεχίζονται οι πολύ καλές εμφανίσεις για τα ελληνόπουλα στα γήπεδα της ΑΕΤ "Νίκη" Πατρών, όπου φιλοξενείται το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στην κατηγορία των 12 ετών. Στα ημιτελικά των μονών προκρίθηκαν η Ραφαέλα Καναβαράκη, ο Άλκης Μιχαλακόπουλος και ο Αλέξανδρος Νούλας.

Ξεκίνησαν σήμερα τα νοκ άουτ στο Patras Junior, το διεθνές τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe που φιλοξενείται στα γήπεδα της ΑΕΤ "Νίκη" Πατρών.

Στο μονό των κοριτσιών, η Ραφαέλα Καναβαράκη της Kalovelonis Tennis Academy, η οποία βρίσκεται στο Νο.13 στα 12άρια στην κατάταξη της ΕΦΟΑ και συμμετέχει στο 2ο διεθνές τουρνουά (μετά απ' αυτό της Πτολεμαΐδας), κέρδισε τη Γαλλίδα Alix Rios με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Βρετανίδα Ophelia Korpanec Davies.

Η Korpanec Davies επικράτησε στα προημιτελικά της Ελένης Δάψη με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά αγωνίστηκε και η Βενετία Λέκα, η οποία ηττήθηκε μετά από δυο πολύ κλειστά σετ από τη Ρουμάνα Sonia Erika Butuc Cerchez, με 7-6 (1), 6-4.

Στο μονό των αγοριών, ο Άλκης Μιχαλακόπουλος και ο Αλέξανδρος Νούλας, δυο παιδιά της ακαδημίας του Φοίβου Μιχαλόπουλου (Ο.Α. Φοίβος Λάρισας), προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Ο Μιχαλακόπουλος, πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα, κέρδισε τον Ρώσο Nikita Berdin με 6-3, 6-1. Ο Νούλας είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ρώσο Sergey Pankov, κατάφερε όμως να κάνει τη νίκη και να φτάσει σε μια πολύ καλή νίκη, με 4-6, 6-4, 10-7.

Δυο ακόμα Ρώσοι, θα βρεθούν στον δρόμο των δυο παιδιών στα ημιτελικά. Ο Miroslav Morozov, ο οποίος κέρδισε σήμερα τον Γεράσιμο Κουτσογιώργο με 6-0, 6-1, ενώ ο Egor Navrazidi θα βρεθεί στον δρόμο του Μιχαλακόπουλου, μετά τη νίκη του επί του Μαρίνου Καρνιάτη με 6-1, 6-4.

Και τα διπλά θα έχουν έντονη ελληνική παρουσία στην ημιτελική φάση. Στα κορίτσια, θα παίξουν αύριο για τα ημιτελικά οι Ελένη Δάψη και Ραφαέλα Καναβαράκη με τις Φωτεινή Νεφέλη Φασουλά και Βασιλική Μιχαλοπούλου, ενώ οι Μαρίνα Γιαννακοπούλου και Βενετία Λέκα θα αναμετρηθούν με την Ελισάβετ Μελαχρινούδη και τη Ρουμάνα Butuc Cerchez.

Στα αγόρια, οι Άλκης Μιχαλακόπουλος και Αλέξανδρος Νούλας θα αντιμετωπίσουν τους Ιορδάνη Χατζηνικολάου και Θησέα Σιδεράκο για μια θέση στον τελικό, ενώ στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Ρώσοι Nikita Berdin και Sergey Pankov με τον Ρουμάνο David Ioan Arcip και τον Γάλλο Andrea Baudel.

Όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Patras Junior:

Μονό αγοριών 12
Προκριματικά Ολοκληρώθηκαν
Φάση ομίλων - Group A 1η θέση: Sergey Pankov
Φάση ομίλων - Group B 1η θέση: Μαρίνος Καρνιάτης
Φάση ομίλων - Group C 1η θέση: Άλκης Μιχαλακόπουλος
Φάση ομίλων - Group D 1η θέση: Γεράσιμος Κουτσογιώργος
Φάση ομίλων - Group E 1η θέση: Miroslav Morozov
Φάση ομίλων - Group F 1η θέση: Nikita Berdin
Φάση ομίλων - Group G 1η θέση: Egor Navrazidi
Φάση ομίλων - Group H 1η θέση: Αλέξανδρος Νούλας
Play-off (νοκ άουτ)  
Μονό κοριτσιών 12
Προκριματικά Ολοκληρώθηκαν
Φάση ομίλων - Group A 1η θέση: Karina Maria Capuzu
Φάση ομίλων - Group B 1η θέση: Ελένη Δάψη
Φάση ομίλων - Group C 1η θέση: Ραφαέλα Καναβαράκη
Φάση ομίλων - Group D 1η θέση: Sonia Erika Butuc Cerchez
Φάση ομίλων - Group E 1η θέση: Βενετία Λέκα
Φάση ομίλων - Group F 1η θέση: Alix Rios
Φάση ομίλων - Group G 1η θέση: Ophelia Korpanec Davies
Φάση ομίλων - Group H 1η θέση: Yelena Lebeau
Play-off (νοκ άουτ)  
Διπλά
Αγόρια 12  
Κορίτσια 12  


Το πρόγραμμα της Πέμπτης (24/06)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots