1oς τελικός σε ITF για τον Σταύρακα

 
Άνταμ Σταύρακας
Άνταμ Σταύρακας
tn team Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 - 11:35

Ο Άνταμ Σταύρακας, αθλητής του Ομίλου Αθηνών, προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε διεθνή διοργάνωση της ITF, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Στον πρώτο του τελικό στο ITF Juniors Tour προκρίθηκε ο 17χρονος Άνταμ Σταύρακας, ο οποίος έφτασε τους 4 κερδισμένους αγώνες αυτή την εβδομάδα στη Σόφια και στο χωμάτινο τουρνουά της Grade 5 κατηγορίας που φιλοξενείται στο Tennis Club Diana.

Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με μια πολύ δύσκολη ανατροπή στην πρεμιέρα του τον Ρουμάνο Luca Preda με 4-6, 7-6 (10), 6-2. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Σουηδό John Gabelic με 6-2, 7-6 (5), ενώ στα προημιτελικά είχε μια ακόμα πολύ δύσκολη αναμέτρηση, αλλά κατάφερε να την κερδίσει και αυτή, με αντίπαλο τον Βούλγαρο George Lazarov, του οποίου επικράτησε με 6-2, 1-6, 7-6 (3).

Στα ημιτελικά αντιμετώπισε ακόμα έναν παίκτη από τη διοργανώτρια χώρα, τον Βούλγαρο Iliyan Radulov, και κατάφερε να επιβληθεί με 7-5, 6-1, στον αγώνα που έχασε τα λιγότερα games στην εβδομάδα.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον επίσης Βούλγαρο Vladimir Popov, που είναι 18 ετών και βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.420 της παγκόσμιας κατάταξης U18. Ο Σταύρακας βρίσκεται στο Νο.867 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors.

Στο τουρνουά της Βουλγαρίας συμμετείχε για τη χώρα μας και ο Αχιλλέας Ραφαήλ Κουσαρίδης, που ξεπέρασε στον 1ο γύρο το εμπόδιο του Βούλγαρου Martin Popovski, τον οποίο κέρδιζε με 7-5, 3-0 όταν εγκατέλειψε. Στον 2ο γύρο αντιμετώπισε τον Ιταλό Massimo Giunta, No.6 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 3-6, 1-6.

Στο τουρνουά των κοριτσιών, η Γεωργιάνα Στράτη ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της και κέρδισε τις Βουλγάρες Aleksandra Mateva με 6-3, 6-2 και Elina Buyuklieva με 6-4, 3-6, 10-3, για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο, γνώρισε την ήττα από τη Βουλγάρα Liya Pencheva, με 3-6, 4-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots