Πρωταθλητές στο Κόσοβο Αυγέρης, Πουρναρόπουλος και Μάγια

 
Πρωταθλητές στο Κόσοβο Αυγέρης, Πουρναρόπουλος και Μάγια
Στέφανος Πουρναρόπουλος & Άγγελος Αυγέρης
tn team Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:13

Οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος, καθώς και η Αλεξάνδρα Μάγια, αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στην Πετς στο Κόσοβο.

Οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος επικράτησαν των Σκοπιανών Amar Huseinovic και Filip Stojanovski με 6-4, 6-4 στον σημερινό τελικό του διπλού αγοριών, στο Peja Kosova Open, διοργάνωση της J5 κατηγορίας της ITF.

O 15χρονος Πουρναρόπουλος, αθλητής του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο Νο.4 της κατάταξης της Ελλάδας στα 16άρια, ενώ ο 16χρονος Αυγέρης, αθλητής του Α.Ο.Α. Αμπελ. Μελεμένης, βρίσκεται στο Νο.11 της κατάταξης στα 16άρια και στο Νο.22 στα 18άρια. Και για τους δυο, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε διοργάνωση της ITF.

Τον 2ο τίτλο της στο circuit της ITF κατέκτησε η 15χρονη Αλεξάνδρα Μάγια, η οποία κέρδισε στο διπλό των κοριτσιών μαζί με την Gresi Bajri από την Αλβανία. Σε έναν συναρπαστικό τελικό, Μάγια και Bajri επικράτησαν των Anastasija Cvetkovic και Ana Mitevska με 1-6, 6-1, 12-10.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Φιλοθέης, Νο.13 στην κατάταξη της χώρας μας στα 16άρια, ήταν πρωταθλήτρια και στο διπλό του Corfu Cup στην Κέρκυρα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, με συμπαίκτρια την Άρτεμη Ασλανισβίλι.

Στο μονό η Αλεξάνδρα ολοκλήρωσε σήμερα την πορεία της στην ημιτελική φάση, γνωρίζοντας την ήττα σε ένα κλειστό ματς από την Cvetkovic, με 7-5, 6-1.

Στο τουρνουά της Πετς αγωνίστηκε και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία είχε επίσης μια καλή πορεία και έφτασε ως τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Ceylin Ipek με 7-6 (6), 6-7 (5), 6-1.

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις πορείες τους οι Τατιάνα Ελένη Γιτοπούλου και Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Αθηνά Γρηγοριάδου. Πολύ καλή πορεία στα διπλά έκαναν οι Γιτοπούλου και Παναγιωτίδου, οι οποίες ηττήθηκαν στα ημιτελικά από τις Bajri και Μάγια με 3-6, 6-4, 10-7.

Στα αγόρια, εκτός από τον Πουρναρόπουλο και τον Αυγέρη, που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 2ο και στον 1ο γύρο αντίστοιχα, συμμετείχαν και οι Αχιλλέας Ραφαήλ Κουσαρίδης και Νικόλας Χατζηαβραάμ, που έφτασαν μέχρι τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots