8άδα στη Λεμεσό ο Βασιλάκης

 
Ευγένιος Βασιλάκης
Ευγένιος Βασιλάκης
tn team Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 - 11:50

Μια πολύ καλή παρουσία στο διεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του Premier Tennis Club της Λεμεσού είχε ο Ευγένιος Βασιλάκης, ο οποίος έφτασε μέχρι τους "8" καλύτερους στα μονά. Έως τα ημιτελικά του διπλού έφτασε η Ελευθερία Κούσουλα.

O Βασιλάκης κέρδισε στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση της Grade 5 κατηγορίας της ITF τον Κύπριο Στυλιανό Παπαμιχαήλ με 6-4, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Αιγύπτιο Aly El Rafie, Νο.6 στο ταμπλό, με 5-7, 7-5, 6-2, έπειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη. Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του, καθώς ηττήθηκε από τον Κύπριο Παύλο Παρσών, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών αγωνίστηκε και ο Αχιλλέας Ραφαήλ Κουσαρίδης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Αιγύπτιο Ismail ElShafei, Νο.5 στο ταμπλό, με 1-6, 1-6, καθώς και ο Νίκος Σφυράκης, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Manric Romero, με 1-6, 0-6.

Στα προκριματικά αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης, ο οποίος πέρασε με bye στον 2ο γύρο, αλλά εκεί ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Filip Gabriel Bara με 6-1, 6-1.

Στα κορίτσια τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησε η Ελευθερία Κούσουλα, η οποία είχε μια πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του διπλού. Μαζί με τη Ρουμάνα Stefania Ghiorghita, απέκλεισαν τις Joan Madi και Julyte Renno με 6-4, 6-4, καθώς και τις Laura Buchs και Julia Peer με 6-4, 7-6 (0), δεν τα κατάφεραν όμως στα ημιτελικά απέναντι στις κορυφαίες του ταμπλό, την Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου και τη Ρωσίδα Kseniia Saenko, από τις οποίες ηττήθηκαν με 6-1, 6-0.

Στο μονό των κοριτσιών η Ελευθερία Κούσουλα κέρδισε τη Ρωσίδα Olga Sorochkina με 6-4, 6-1 και προκρίθηκε στη φάση των "16". Εκεί έδωσε μια μεγάλη μάχη με τη συμπαίκτριά της Ghiorghita, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 7-6 (1), 1-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots