Πανελλήνιο Juniors: Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου οι νικητές στα 14άρια

 
Πανελλήνιο Juniors: Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου οι νικητές στα 14άρια
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 18:32

O Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στην κατηγορία των 14 ετών, καθώς μοιράστηκαν τους τίτλους σε όλα τα ταμπλό.

Εξαιρετική εβδομάδα για τους αθλητές του Ο.Α Θεσσαλονίκης, Στέφανο Πουρναρόπουλο και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές και στις 3 κατηγορίες που αγωνίστηκαν αντίστοιχα (μονά, διπλά, μικτά).

Ο Πουρναρόπουλος συμμετείχε στο ταμπλό των μονών ως Νο.3  όπου χωρίς να χάσει κανένα σετ, έφτασε μέχρι τον τελικό, ξεπερνώντας κατα σειρά τους Χαράλαμπο Ρωμανός (Α.Ο.Α Πατρών), Χρυσάφη Παλαζή (Α.Ο.Α Αστέρας Θεσσαλονίκης), Παναγιώτη Δοσή (Ο.Α Αθηνών) και Ιωάννη Σακκά (Α.Σ Κολλεγίου Ντερή).

Στον μεγάλο τελικό βρέθηκε απέναντι στον εξαιρετικό νεαρό τενίστα Νικόλαο - Φώτιο Μακρή, ο οποίος απώλεσε μόλις ένα σετ έως  τη τελική αναμέτρηση. Ο τελικός ξεκίνησε με τον Μακρή να παίρνει προβάδισμα με σετ αλλά τον Πουρναρόπουλο να φτάνει στην ολική ανατροπή, με τελικο σκορ, 4-6, 6-3, 6-3.

Εξαιρετική πορεία πραγματοποίησε και στα διπλά ο Πουρνάροπουλος με συμπαίκτη τον Δανιήλ Μανέτα (Ροδιακός Ο.Α), όπου τα δύο αγόρια έχασαν μόλις 12 game σε όλο το τουρνουά, φτάνοντας στον τίτλο. Στον τελικό επικράτησαν με 6-0, 6-3, των Νικόλαο - Φώτιο Μακρή και Ιωάννη Σακκά.


Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος

Στα μονά των κοριτσιών το Νο.1 του ταμπλό Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κατέκτησε τον τίτλο μετά από πολύ καλές εμφανίσεις.

Η αθλήτρια του Ο.Α Θεσσαλονίκης επίσης χωρίς να απωλέσει κανένα σετ ξεπέρασε τα εμπόδια των, Χρυσοπηγή - Ιωάννα Παπαδιονυσίου (Ο.Α Πετρούπολης), Αγγελική Καρασαββίδη (Γ.Ε Πρέβεζας), Μελίνα Παπαγεωργίου (Α.Ο.Α Φιλοθέης), Φωτεινή Καφέ (Ο.Α Καστοριάς) και Μυρτώ Πρωιμάκη (Ο.Α Σούδας), φτάνοντας στον τελικό.

Εκεί, βρέθηκε απέναντι στο Νο.2 του ταμπλό Αθηνά Γρηγοριάδου (Α.Ο.Α Ποσειδών Θεσσαλονίκης), που πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή πορεία στην διοργάνωση. Η Γρηγοριάδου ήταν αυτή που προηγήθηκε στον αγώνα κερδίζοντας το 1ο σετ, αλλά η Παναγιωτίδου ανέβασε απόδοση και έφτασε σε μια σπουδαία ανατροπή με τελικό σκορ, 3-6, 6-4, 6-0, σηκώνοντας το τρόπαιο.

Η Παναγιωτίδου πρωταγωνίστησε και στα διπλά των κοριτσιών, με συμπαίκτρια την Μερόπη - Μαρία Μπατζή, αγωνιζόμενες ως Νο.1 του ταμπλό. Τα κορίτσια είχαν πολύ καλή εβδομάδα, φτάνοντας στον τελικό όπου επικράτησαν των Νο.2 Χρυσή Σμυρίδου (Ο.Α Σερρών) και Ελένη Χατζηαβραάμ (Α.Ο.Α Πρωταθλ. Καβάλας), με 6-4, 6-3.

Παναγιωτίδου και Πουρναρόπουλος ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τους στο τουρνουά, καθώς συνεργάστηκαν στα μικτά, όπου και πήραν τη 1η θέση. Ο τελευταίος αγώνας που ολοκλήρωσε το τουρνουά στον Α.Ο.Α Παπάγου, ήταν ο τελικός μεταξύ των ζευγαριών, Παναγιωτίδου-Πουρναρόπουλου και Μερόπη - Μαρία Μπατζή- Φώτης Σκαλτσογιάννης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου).

Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου, επικρατησαν στον τελικό με 6-1, 6-4 και πέτυχαν το 3 στα 3, κερδίζοντας σε κάθε ταμπλό που αγωνίστηκαν.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots