Συνεχίζει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Παναγιωτίδου

 
Συνεχίζει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Παναγιωτίδου
tn team Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 - 11:05

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 του Most στην Τσεχία και προκρίθηκε στη φάση των "32". Στο Most βρίσκονται ακόμα η Αθηνά Γρηγοριάδου, ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Καρπούζας.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ξεκίνησε χθες τις υποχρεώσεις της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Most, καθώς είχε μπει απευθείας στον 2ο γύρο με bye. Εκεί απέκλεισε την Πορτογαλίδα Lena Coutο στα τρια σετ, με 6-3, 3-6, 6-3, για να προκριθεί στις "32" καλύτερες.

Σήμερα, θα αναμετρηθεί με την Elizabete Brutane από τη Λετονία, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.13 του ταμπλό και στο Νο.20 στην κατάταξη U14 της Tennis Europe, για μια θέση στην τελική 16άδα.

Η Αθηνά Γρηγοριάδου δεν τα κατάφερε στον πρώτο της αγώνα, απέναντι στην Ολλανδέζα Britt Du Pree, Νο.80 στα 14άρια της Ευρώπης, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-3.

Στο διπλό, Παναγιωτίδου και Γρηγοριάδου πέρασαν με bye στον 2ο γύρο, όπου έκαναν έναν καλό αγώνα απέναντι στις Julija Bogatin και Eva Cikajlo από τη Σλοβενία, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 7-6 (6), 6-2.

Στο αγόρια, ο Κωνσταντίνος Καρπούζας κέρδισε τον Βόσνιο Afan Nekovic στην πρεμιέρα του με 5-7, 7-5, 7-5, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, για να προκριθεί στον 2ο γύρο. Εκεί τον σταμάτησε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία των 14άρων ετών στην Ευρώπη, ο Ιταλός Federico Cina, Νο.3 στην κατάταξη της Tennis Europe, που τον κέρδισε με 6-0, 6-0.

Και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος πέρασε στον 2ο γύρο, έχοντας bye. Εκεί έδωσε μεγάλη μάχη με τον Ισραηλινό Tim Vaisman, Νο.16 στο ταμπλό και Νο.20 στα 14άρια της Tennis Europe, αλλά τελικά ηττήθηκε με 7-6 (4), 3-6, 6-2.

Στα διπλά, Καρπούζας και Πουρναρόπουλος πέρασαν με bye στον 2ο γύρο και εκεί ηττήθηκαν από τους Ισπανούς Sergio Planella Hernandez και Andres Santamarta Roig, Νο.14 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots