Πολύ καλές εμφανίσεις στα Summer Cups για τις Εθνικές μας στα 16άρια

 
Πολύ καλές εμφανίσεις στα Summer Cups για τις Εθνικές μας στα 16άρια
tn team Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 21:02

Οι Εθνικές μας ομάδες στα 16άρια αγοριών και κοριτσιών πραγματοποίησαν πολύ καλές προσπάθειες στην κορυφαία ευρωπαϊκή ομαδική διοργάνωση, το European Summer Cups, αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τις πολύ δυνατές ομάδες της Εσθονίας και της Ισπανία αντίστοιχα.

Στο προκριματικό τουρνουά των αγοριών U16, η ελληνική ομάδα, η οποία βρίσκεται στη Zone D του τουρνουά στη Βαλένθια της Ισπανίας με αρχηγό αποστολής τον Νίκο Αλεξίου, ηττήθηκε από την Εσθονία, Νο.4 στο ταμπλό, με 2-1.

Η νικήτρια ομάδα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού και τα τρια παιχνίδια ήταν πολύ κλειστά. Στο πρώτο μονό, ο Ανδρέας Λοϊζάς έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη και διεκδίκησε μέχρι και τον τελευταίο πόντο τη νίκη, που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα έστελνε την ομάδα μας στην επόμενη φάση. Μετά όμως από τρια γεμάτα σετ, ο Έλληνας παίκτης γνώρισε την ήττα από τον Markus Molder, με 7-5, 6-7 (5), 6-3.

Ακολούθησε το δεύτερο μονό, όπου αγωνίστηκαν οι δυο κορυφαίοι των ομάδων, με τον Χρήστο Σπύρου να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να ισοφαρίζει για την ελληνική ομάδα, επικρατώντας του Oliver Ojakaar με 7-5, 6-3.

Στο διπλό, που έκρινε και τη νικήτρια ομάδα, οι Χρήστος Γκλαβάς και Χρήστος Σπύρου ηττήθηκαν από τους Molder και Ojakaar έπειτα από δυο γεμάτα σετ, με 6-3, 6-4.

Η Ελλάδα έμεινε έτσι εκτός συνέχειας για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups και θα συμμετέχει από δω και πέρα στο consolation ταμπλό, για να διεκδικήσει την 5η θέση στο τουρνουά. Αύριο θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία για να μπει στο παιχνίδι των θέσεων 5-6. Η Εσθονία αντίθετα, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του τουρνουά τη Γαλλία, Νο.1 στο ταμπλό.

Η Εθνική μας ομάδα στα 16άρια των κοριτσιών, αγωνίστηκε στα γήπεδα του Lyttos Beach στη Χερσόνησο της Κρήτης, όπου φιλοξενείται το προκριματικό τουρνουά της Zone B των Summer Cups.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με αρχηγό αποστολής τον Φοίβο Μιχαλόπουλο, κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Ισπανία, γνώρισε όμως τελικά την ήττα με 2-1 και έμεινε εκτός 4άδας στο τουρνουά.

Και αυτό το tie κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Άρτεμις Ασλανισβίλι να χάνει στο πρώτο ματς από τη Maria Garcia Cid με 7-6 (2), 3-6, 6-2, έπειτα από μεγάλη μάχη.

Η Μιχαέλα Λάκη έφερε τη σειρά στα ίσα μετά από μια πολύ άνετη επικράτηση επί της κορυφαίας Ισπανίδας, Naroa Aranzabal, με 6-2, 6-0, όμως στο διπλό Λάκη και Νικολέτα Παρετζόγλου δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, χάνοντας για λίγους πόντους την πρόκριση, μετά την ήττα με 5-7, 6-2, 10-7 από τις Cristina Diaz Aprover και Maria Garcia Cid.

Η Ισπανία θα συνεχίσει στα ημιτελικά του προκριματικού τουρνουά της Κρήτης απέναντι στη Σλοβακία, Νο.2 στο ταμπλό, ενώ η Ελλάδα θα παίξει από δω και πέρα στο consolation ταμπλό, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι η 5η θέση. Στον επόμενο αγώνα τους, τα κορίτσια μας θα αντιμετωπίσουν τη Μάλτα την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots