Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16: Στην 5η θέση τα κορίτσια, στην 6η τα αγόρια

 
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16: Στην 5η θέση τα κορίτσια, στην 6η τα αγόρια
tn team Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 - 23:30

Την 5η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα των κοριτσιών U16 στο προκριματικό τουρνουά του Summer Cups στην Κρήτη, ενώ η αντίστοιχη ομάδα των αγοριών κατέλαβε την 6η θεση στο τουρνουά της Βαλένθια.

Η ελληνική ομάδα στα κορίτσια 16, στο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στο Lyttos Beach της Χερσονήσου στην Κρήτη, κέρδισε σήμερα τη Μάλτα με 3-0 και πήρε την 5η θέση στο τουρνουά.

Η ομάδα μας, που έχει αρχηγό αποστολής τον Φοίβο Μιχαλόπουλο, κυριάρχησε σε όλα τα παιχνίδια και δεν έχασε σε κανένα σετ περισσότερα από 2 games.

Στο πρώτο μονό, η Άρτεμις Ασλανισβίλι επιβλήθηκε της Jessica Dimech με 6-0, 6-1. Στη συνέχεια, η Νικολέτα Παρετζόγλου κέρδισε την Elisa Buhagiar με 6-1, 6-2. Στο διπλό ολοκληρώθηκε ο ελληνικός θρίαμβος με τη νίκη των Ασλανισβίλι και Λάκη επί των Buhagiar και Dimech με 6-0,6-0.

Πολύ κοντά στην 5η θέση ήταν και η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U16, που αγωνίστηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας, στο αντίστοιχο προκριματικό τουρνουά του European Summer Cups των αγοριών στα 16άρια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με αρχηγό αποστολής τον Νίκο Αλεξίου, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Πορτογαλία στον αγώνα για τις θέσεις 5-6.

Ο Ανδρέας Λοϊζάς ηττήθηκε από τον Luis Miguel Saraiva στο πρώτο παιχνίδι με 6-7 (4), 1-6. Στο δεύτερο μονό ο Χρήστος Γκλαβάς ισοφάρισε για την Ελλάδα, επικρατώντας του Goncalo Marques με 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο διπλό, όπου τελικά οι Πορτογάλοι Tiago Boschmans και Luis Miguel Saraiva επικράτησαν των Χρήστου Σπύρου και Ανδρέα Λοϊζά με 3-6, 6-4, 10-8.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots