Πρωταθλητές Παλιούρας και Βασιλάκης στα Σκόπια

 
Δημήτρης Παλιούρας & Ευγένιος Βασιλάκης
Δημήτρης Παλιούρας & Ευγένιος Βασιλάκης
tn team Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 - 16:48

Ο Δημήτρης Παλιούρας και ο Ευγένιος Βασιλάκης κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του διεθνούς τουρνουά της ITF Neocom Open, μετά από μια φανταστική εβδομάδα. Πολύ καλή πορεία μέχρι τον τελικό πραγματοποίησε στα μονά ο Παλιούρας.

Οι Παλιούρας και Βασιλάκης έμειναν αήττητοι στο διπλό του Neocom Open αυτή την εβδομάδα και έφτασαν μέχρι τον τίτλο στην Grade 5 διοργάνωση της ITF.

Στην πρεμιέρα τους στο τουρνουά, οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν τους Andy Allen και Patryk Palyszko με 6-4, 6-1. Στα προημιτελικά επικράτησαν δύσκολα των Sicheng Li και Matei Cristian Onofrei με 2-6, 6-4, 10-4, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Ρουμάνους Luca Preda και Calin Teodor Stirbu με 6-1, 3-6, 10-4.

Στον τελικό το Σάββατο έπαιξαν για 3η συνεχόμενη μέρα super tie-break, το πιο αμφίρροπο από όλα στην εβδομάδα, αλλά κατάφεραν να το κερδίσουν και αυτό, για να επικρατήσουν του Τσέχου Boris Durovic και του Σέρβου Vuk Radjenovic με 5-7, 6-1, 10-8.

Εκτός από τη φανταστική πορεία στα διπλά, ο Δημήτρης Παλιούρας ήταν και φιναλίστ στο μονό. Ο 17χρονος αθλητής του Ίφιτου Σταυρούπολης, Νο.4 στην Εθνική κατάταξη στα 18άρια και Νο.768 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF, γνώρισε την ήττα στον σημερινό τελικό από τον Ρουμάνο Luca Preda, με 4-6, 2-6.

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό, ο Παλιούρας είχε κερδίσει τον Yoav Levy με 6-0, 6-0, τον Carel Pieter Wessel με 6-2, 7-6 (5), τον Amar Huseinovikj με 6-0, 2-0 (εγκατέλειψε) και τον Tuncay Duran, No.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, δεν έχασε δηλαδή κανένα σετ σε 4 αναμετρήσεις.

Στο κυρίως ταμπλό των αγοριών της G5 διοργάνωσης αγωνίστηκε και ο Ευγένιος Βασιλάκης, ο οποίος έκανε ένα καλό παιχνίδι στον 1ο γύρο απέναντι στον Μαυροβούνιο Emil Dapcevic, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-6, 5-7.

Στα προκριματικά των αγοριών αγωνίστηκαν δυο ακόμα Έλληνες αθλητές, ο Ορέστης Σίκαλος και ο Ορέστης Κεφαλάς. Ο Σίκαλος επιβλήθηκε του Ελβετού Vail Zelenkovski με 6-0, 6-2 και μπήκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Σέρβο Aleksa Smiljanic με 6-3, 6-3. Ο Κεφαλάς με τη σειρά του κέρδισε τον Σέρβο Lav Viskovic με 3-6, 6-4, 10-7 και μπήκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, όπου όμως ηττήθηκε από τον Κινέζο Sicheng Li, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1.

Στα κορίτσια, η Στυλιανή Ρουσσοπούλου και η Μαρία Γεωργιάδου έκαναν πολύ καλές προσπάθειες και έφτασαν ως τη 16άδα. Η Ρουσσοπούλου πήρε bye για τον 2ο γύρο και εκεί επιβλήθηκε της Ρωσίδας Daria Domova με 6-3, 6-1. Στον 3ο γύρο ηττήθηκε από την κορυφαία του ταμπλό, Aleksandra Simeva, με 6-2, 6-2. Η Γεωργιάδου κέρδισε την Κινέζα Yifei Huang με 6-4, 5-0 (εγκατέλειψε) και τη Ρουμάνα Rianna Ioana Coreisa, No.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1, αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε από τη Σκοπιανή Monika Temkova με 6-0, 6-1.

Η Ελένη Λαζαρίδου μπήκε με bye στον 2ο γύρο, όμως εκεί ηττήθηκε σε κλειστό παιχνίδι από την Αμερικανίδα Alessandra Sikharulidze με 3-6, 6-2, 6-3, ενώ η Ελευθερία Κούσουλα και η Αλεξάνδρα Μάγια έμειναν εκτός 2ου γύρου, γνωρίζοντας τις ήττες από την Σέρβα Andjelija Markovic (6-2, 6-4) και την Τουρκάλα Senem Ocal (4-6, 6-3, 6-2) αντίστοιχα.

Στο προκριματικό ταμπλό των κοριτσιών, αγωνίστηκαν ακόμα για τη χώρα μας η Θεοδώρα Λιάπη, η Δήμητρα Παππά, η Ελένη Παλιούρα, η Δήμητρα Γεωργακοπούλου και η Μελίνα Ζουμπουλάκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots