Στο κυρίως ταμπλό του Les Petits As Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου!

 
Στέφανος Πουρναρόπουλος
Στέφανος Πουρναρόπουλος
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:07

Διπλή ελληνική επιτυχία σημειώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο σπουδαίο και ιστορικό τουρνουά της Γαλλίας Les Petits As, καθώς ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου προκρίθηκαν αμφότεροι στο κυρίως ταμπλό, μέσα από τα προκριματικά!

Το Les Petits As πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα και σημαντικότερα τουρνουά juniors στον κόσμο. Ανήκει στην Super Category στα 14άρια της Tennis Europe, αλλά επιτρέπεται να συμμετέχουν και αθλητές εκτός Ευρώπης, κάτι που κάνει ακόμα δυνατότερα τα ταμπλό του.

Το Σαββατοκύριακο και οι δυο αθλητές που εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στο τουρνουά, ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Ο Πουρναρόπουλος, που ήταν στο Νο.10 του ταμπλό, αγωνίστηκε απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου κέρδισε τον Βρετανό Enrico Franchi με 6-4, 6-1. Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, κέρδισε τον Ρουμάνο Matei Todoran, No.7 στο ταμπλό, με 6-1, 6-4, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στο κυρίως ταμπλό.

Σήμερα, ο νεαρός Έλληνας τενίστας θα δώσει μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Σέρβο Ognjen Milic, No.6 στα 14άρια στην Ευρώπη και Νο.51 στη συνολική κατάταξη (έως 16 ετών) στην Tennis Europe.

Σήμερα θα αγωνιστεί και η Παναγιωτίδου, η οποία θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Eliska Forejtkova, Νο.30 στα 14άρια και Νο.126 στα 16άρια της Tennis Europe.

Η Αλεξάνδρα, η οποία βρίσκεται στο Νο.48 στα 14άρια και στο Νο.176 στα 16άρια στην Ευρώπη, κατάφερε να κερδίσει επίσης δυο αγώνες το Σαββατοκύριακο, δίνοντας πολύ μεγάλες μάχες. Στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου πέρασε με bye, απέκλεισε την Andraina Mitia Voavy από τη Μαδαγασκάρη με 6-1, 4-6, 10-3, ενώ στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο επικράτησε της Ισπανίδας Aranai Martinez Quintana με 6-7 (4), 7-6 (0), 10-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots