Καλές παρουσίες για Παναγιωτίδου και Πουρναρόπουλο στο Les Petits As

 
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
tennisnews team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:41

Πολύ καλές εμφανίσεις σημείωσαν η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος στο σπουδαίο τουρνουά της Γαλλίας Les Petits As, κοιτάζοντας και οι δυο στα μάτια τους πολύ δυνατούς αντιπάλους τους. Αμφότεροι οι δυο αθλητές μας έχουν ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό της πολύ σπουδαίας διοργάνωσης.

Μια μοναδική εμπειρία βιώνουν αυτή την εβδομάδα η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, που αγωνίζονται σε ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα τουρνουά juniors του κόσμου, το Les Petits As, στο Tarbes της Γαλλίας.

Και οι δυο κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό, κερδίζοντας από δυο αγώνες στα προκριματικά. Τη Δευτέρα, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο μονό, αλλά έκαναν αμφότεροι εξαιρετικές προσπάθειες.

Ο Πουρναρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.80 στα 14άρια στην Ευρώπη και στο Νο.312 στα 16άρια, κοίταξε στα μάτια τον Σέρβο Ognjen Milic, που βρίσκεται στο Νο.6 της κατάταξης της Ευρώπης στα 14άρια και στο Νο.51 στα 16άρια. Μετά από μια σκληρή μάχη όμως, ο Σέρβος πήρε τη νίκη με 7-6 (9), 6-2.

Πολύ καλή προσπάθεια και από την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, που αντιμετώπισε την Τσέχα Eliska Forejtkova, Νο.30 στην κατάταξη στα 14άρια στην Ευρώπη και Νο.126 στα 16άρια, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-3. Η Αλεξάνδρα βρίσκεται στο Νο.48 στα 14άρια και στο Νο.176 της συνολικής κατάταξης της Tennis Europe.

Η Παναγιωτίδου αργότερα αγωνίστηκε και στο διπλό, όπου μαζί με τη Σουηδέζα Nellie Taraba Wallberg κατάφερε να κερδίσει την Ισραηλινή Mika Buchnik και τη Μαροκινή Amina Zeghlouli με 6-1, 3-6, 10-8, για να προκριθεί στον 2ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τη Λετονή Elizabete Brutane και την Ουκρανή Yelyzaveta Kotliar.

Ο Πουρναρόπουλος θα αγωνιστεί σήμερα στον 1ο γύρο του διπλού, μαζί με τον Βρετανό Maximilian Carrier. Οι δυο παίκτες θα αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς Darwin Blanch και Jacob Olar.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots