Πρωταθλητής στα μονά και στα διπλά ο Παλιούρας

 
Δημήτρης Παλιούρας
Δημήτρης Παλιούρας
tn team Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:55

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της ITF κατέκτησε ο Δημήτρης Παλιούρας στα μονά, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Πέγια στο Κόσοβο, ενώ κέρδισε τον τίτλο και στα διπλά, μαζί με τον Ευγένιο Βασιλάκη.

Ο Παλιούρας, Νο.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας του Κοσόβου και Νο.578 στην παγκόσμια κατάταξη U18 των αγοριών, δεν έχασε ούτε ένα σετ σε 5 αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα.

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Κοσοβάρο Diell Mehmedi με 6-0, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Σλοβάκο Markus Lazarcik με 6-1, 6-3. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Τούρκο Enes Kocu με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά απέκλεισε τον Σέρβο Romeo Hadzimehmedovic με 6-2, 7-5.

Στον τελικό επικράτησε του Emil Dapcevic από το Μαυροβούνιο, με 6-4, 6-3. Αυτός ήταν ο 3ος τελικός σε ITF διοργάνωση για τον Παλιούρα, που ήταν φιναλίστ στα Τίρανα τον περασμένο Μάιο και στα Σκόπια τον Αύγουστο.

Ο Παλιούρας αναδείχθηκε πρωταθλητής και στα διπλά, όπου έφτασε τους 2 τίτλους σε διοργανώσεις της ITF. Αυτή την εβδομάδα συνεργάστηκε με τον Ευγένιο Βασιλάκη, με τον οποίο είχαν κερδίσει και το Grade 5 τουρνουά στα Σκόπια τον προηγούμενο μήνα.

Οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν στον 1ο γύρο τον Maxwell Castle και τον Diell Mehmedi με 6-3, 6-4. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Markus Lazarcik και Alexander Nordal Clausen με 6-3, 6-1, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Emil Dapcevic και Romeo Hadzimehmedovic με 2-6, 6-1, 10-2. Στον τελικό επικράτησαν των Daniele Augenti και Christopher Robin Rootare, με 6-3, 5-7, 10-7.

Και ο Βασιλάκης είχε καλή παρουσία στο μονό, όπου απέκλεισε τον Maxwell Castle με 6-2, 6-2, τον Eldin Huseinovic (5-2, εγκατάλειψη) για να μπει στα προημιτελικά, όπου έκανε μια πολύ καλή νίκη επί του Τούρκου Kerem Ozlale, No.2 στο ταμπλό, με 5-7, 7-6 (9), 6-4. Στα ημιτελικά, ο Βασιλάκης γνώρισε την ήττα από τον Emil Dapcevic, με 6-3, 6-3.

Στο τουρνουά του Κοσόβου αγωνίστηκαν ακόμα οι Αχιλλέας Κουσαρίδης, Γιάννης Αλεξανδρής και Αλεξάνδρα Μάγια, που είχαν επίσης καλές παρουσίες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots