2η θέση στη Λάρνακα για Λαζαρίδου και Πήττα

 
2η θέση στη Λάρνακα για Λαζαρίδου και Πήττα
tn team Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 - 19:47

Η Ελένη Λαζαρίδου και η Αθηνά Πήττα κατέλαβαν τη 2η θέση στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στην Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα.

Η Λαζαρίδου και η Πήττα έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά στο διπλό της J4 διοργάνωσης της Λάρνακας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Κέρδισαν στον 1ο γύρο την Κύπρια  Έμμα Φαντούση και την Ισραηλινή Tamar Yaffe με 6-2, 7-6 (5), ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν την Κύπρια Βικτώρια Σαββίδη και τη Ρουμάνα Isabella Maria Serban με 6-2, 6-0. Στα ημιτελικά απέκλεισαν τις Ρουμάνες Maria Daciana Ciubotaru και Eva Maria Ionescu με 7-6 (4), 6-1.

Στον τελικό οι δυο Ελληνίδες ήρθαν αντιμέτωπες με το Νο.1 του ταμπλό, τη Σλοβάκα Lucia Hradecka και τη Γερμανίδα Sonja Zhiyenbayeva, από τις οποίες γνώρισαν την ήττα με 6-2, 6-2.

Στο μονό, η Αθηνά Πήττα ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Ισραηλινή Tamar Yaffe, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-4, 7-6 (6), σε ένα πολύ κλειστό ματς.

Καλή και η προσπάθεια της Ελένης Λαζαρίδου, που ηττήθηκε στα τρια σετ από την Αμερικανίδα Kate Mansfield, με 2-6, 6-0, 6-3.

Στα αγόρια, στο τουρνουά της Λάρνακας συμμετείχε ο Ανδρέας Λοϊζάς, που ξεκίνησε από τα προκριματικά, μπήκε στο κυρίως ταμπλό και κέρδισε τον Ισραηλινό Zury Cohen με 7-6 (7), 6-3. Στους "16" ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε από τον Κύπριο Κωνσταντίνο Τζακουρή με 6-3, 6-2.

Ο Βλαντιμίρ Χόλμπαν γνώρισε την ήττα από τον Ινδό Garv Bahl, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-0, 6-2, ενώ ο Ευγένιος Βασιλάκης ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Eyal Shumilov με 6-0, 6-2.

Στα προκριματικά των αγοριών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους από ελληνικής πλευράς οι Ηρακλής Καλάνοφ και Στέργιος Αχιλλέας Παπαδόπουλος, που πέτυχαν από 2 νίκες και έφτασαν μέχρι τον τελευταίο γύρο, καθώς και οι Ορέστης Κεφαλάς, Γιώργος Σαμαρτζίδης, Ανάργυρος Παναγιώτου και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots