Ένας τελικός και ένας ημιτελικός για την Καυκά στη Λεμεσό

 
Ιφιγένεια Καυκά
Ιφιγένεια Καυκά © tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 - 13:26

Πολύ καλή παρουσία είχε η Ιφιγένεια Καυκά στο διεθνές πρωτάθλημα της ITF που φιλοξενήθηκε στη Λεμεσό, φτάνοντας μέχρι τον τελικό στο διπλό και μέχρι τα ημιτελικά στο μονό.

Η Ιφιγένεια Καυκά είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του Sporting Club της Λεμεσού και ανήκει στην G5 κατηγορία της ITF.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε 3 νίκες στο μονό, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Πρώτα κέρδισε την Κύπρια Νίνα Ανδρόνικου με 6-4, 6-4, για να αποκλείσει στη συνέχεια τη Ρουμάνα Briana Maria Spataru με 2-6, 6-1, 6-2 και την Αυστριακή Kim Kuehbauer με 6-3, 7-6 (3). Στα ημιτελικά, ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Ksenia Efremova με 6-2, 6-0.

Στο διπλό, η Ιφιγένεια έπαιξε μαζί με την Κύπρια Κλειώ Μαρία Ιωάννου, φτάνοντας ως τον τελικό. Κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Κύπριες Άννα Δεμιρτζή και Βικτώρια Σαββίδη με 3-6, 6-2, 10-8, ενώ πολύ κλειστό ματς έδωσαν και στα προημιτελικά, κόντρα στις Ρωσίδες Ksenia Efremova και Maryia Kolas, τις οποίες κατάφεραν να κερδίσουν με 2-6, 6-4, 15-13.

Στα ημιτελικά έδωσαν νέα μάχη με την Kuehbauer και την Καναδή Bailey Muller, κερδίζοντάς την και αυτή, με 6-3, 3-6, 10-6. Στον τελικό δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την ήττα από τις Ιταλίδες Carlotta Bassotti και Francesca De Matteo, με 3-6, 1-6.

Εκτός από την Καυκά, στη Λεμεσό αγωνίστηκαν επίσης οι Χρήστος Γκλαβάς, Ηρακλής Καλάνοφ, Γρηγόρης Σαμαρτζίδης και Ευγένιος Βασιλάκης, στα ταμπλό των αγοριών.

Ο Γκλαβάς πέτυχε 2 νίκες, απέναντι στον Ιταλό Carlo Alberto Caniato (No.7 ταμπλό) με 3-6, 6-3, 6-4 και τον Ρουμάνο Luca Mindrut με 6-3, 6-1, για να μπει στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Κύπριο Κωνσταντίνο Τζακουρή, με 2-6, 1-6.

Μια νίκη και μια ήττα είχαν οι Καλάνοφ, Σαμαρτζίδης και Βασιλάκης, που ολοκλήρωσαν και οι τρεις τις πορείες τους στη φάση των "16" του τουρνουά.

Στα διπλά, Γκλαβάς και Βασιλάκης κέρδισαν πρώτα τους Ρώσους Alexey Efremov και Fedor Sosedkin με 6-3, 6-1, καθώς και τους Γάλλους Adrien Ducruet και Maxime Gouge με 6-1, 6-1 στη συνέχεια, για να προκριθούν στα ημιτελικά. Εκεί ηττήθηκαν έπειτα από μεγάλη μάχη από τους Ισπανούς Edoardo Santoni και Marc Saura Moragrega, με 7-6 (4), 2-6, 12-10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots