1ος τίτλος σε Tennis Europe για τον Παγώνη στην Πάτρα

 
Ράφα Παγώνης
Ράφα Παγώνης
tn team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 15:18

Ο Ράφα Παγώνης αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά της Πάτρας, Patras Junior, κερδίζοντας στον τελικό τον Ιορδάνη Χατζηνικολάου. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe για τον Ράφα.

Ο Παγώνης, ο οποίος έχει γεννηθεί το 2011, εκπροσωπεί τον Ο.Α. Γλυφάδας και βρίσκεται στο Νο.3 της κατάταξης της χώρας μας στα 12άρια, κατέκτησε το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε με επιτυχία στα γήπεδα της Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών αυτή την εβδομάδα.

Στον σημερινό τελικό, ο Ράφα είχε το προβάδισμα με 6-2, 4-0 απέναντι στον Ιορδάνη Χατζηνικολάου, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα και εγκατέλειψε.

Ο Παγώνης δεν έχασε κανένα σετ στην πορεία του μέχρι τον τίτλο, σε 6 αναμετρήσεις. Στη φάση των ομίλων κέρδισε τον Χρήστο Αφρουδάκη με 6-1, 6-0, τον Γεράσιμο Κουτσόγιωργο με 6-1, 6-1 και τον Ιρλανδό Ronan Doyle με 6-1, 6-0.

Μπήκε στα πλέι οφ, κερδίζοντας στα προημιτελικά τον Γιάννη Μοτσάκο με 6-3, 6-2 και στα ημιτελικά τον Γερμανό Lucas Ariel Herrera Sanchez, με 6-1, 6-0.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe για τον Παγώνη, που είχε παίξει σε έναν ακόμα τελικό, στο διπλό του Famagusta Tennis Cup U12 στη Λεμεσό πριν λίγους μήνες, μαζί με τον σημερινό του αντίπαλο, Ιορδάνη Χατζηνικολάου.

Στο διπλό, ο Παγώνης συνεργάστηκε με τον Θάνο Χαιρόπουλο, φτάνοντας μαζί μέχρι τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τον Αμερικανό Camelot Carnello και τον Ελληνοσουηδό Σπυρίδωνα Σιούτα, με 1-6, 7-6 (2), 10-7. Σήμερα έγινε και ο τελικός, όπου οι Κύπριοι Μιχαήλ Άγγελος Βραχίμης και Βασίλης Βραχίμης, κέρδισαν τους Carnello και Σιούτα με 6-4, 6-3.

Σήμερα ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά Patras Junior και με τους τελικούς των κοριτσιών, όπου πρωταγωνίστησε η Λυδία Παναγιωτίδου, κατακτώντας τους τίτλους σε μονά και διπλά.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του 2022 Patras Junior

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots