Πρωταθλήτρια σε μονά και διπλά η Παναγιωτίδου στην Πάτρα

 
Λυδία Παναγιωτίδου
Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 15:18

Η Λυδία Παναγιωτίδου κατέκτησε και τους δυο τίτλους που διεκδικούσε στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε με επιτυχία στα γήπεδα της Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών.

Η Παναγιωτίδου, η οποία αγωνίζεται στον Ο.Α. Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο Νο.1 της κατάταξης της χώρας μας στα 12άρια, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξένησε η Πάτρα αυτή την εβδομάδα.

Στον σημερινό τελικό, η Ελληνίδα παίκτρια κέρδισε τη Ρωσίδα Aleksandra Barmicheva με 6-3, 6-2 και ολοκλήρωσε το εξαιρετικό της τουρνουά χωρίς χαμένο σετ, σε 6 αναμετρήσεις.

Στη φάση των ομίλων η Λυδία είχε κερδίσει την Κύπρια και συμπαίκτριά της στο διπλό, Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού με 6-3, 6-2, τη Διόνη Κουκούλη με 6-0, 6-1 και τη Μυρτώ Μπόρση με 6-0, 6-2.

Μπήκε στα νοκ άουτ, κερδίζοντας στα προημιτελικά τη Χαρά Ζήνα με 6-0, 6-1, καθώς και τη Βρετανίδα Hermione Korpanec Davies, με 6-0, 6-2.

Σετ δεν έχασε ούτε στο διπλό η Λυδία, όπου μαζί με την Γεωργίου Παπακυριακού πέτυχε 4 σχετικά άνετες νίκες και έφτασαν μέχρι τον τίτλο. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τις Αντωνία Αναστασία Παπαγαπητού και Ζαΐρα Μαυρίδη με 6-0, 6-0, στα προημιτελικά κέρδισαν τις Χριστιάνα Χριστοπούλου και Ιωάννα Ξυδά με 6-0, 6-0, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν της Barmicheva και της Maryia Magro με 6-1, 6-2.

Σήμερα έπαιξαν στον τελικό με τις Hermione Korpanec Davies και Διόνη Κουκούλη, των οποίων επικράτησαν με 6-2, 6-1 για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Πλέον η Λυδία έχει 2 τίτλους σε διεθνείς διοργανώσεις της Tennis Europe στα μονά και 4 στα διπλά. Είχε κερδίσει αυτή τη σεζόν και τους άλλους 4 τίτλους της, κατακτώντας το διπλό στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Boulogne-Billancourt της Γαλλίας, καθώς και της 2ης κατηγορίας της Λεμεσού στην Κύπρο, με την Ρουμάνα Alexia Maria Brabete, ενώ κέρδισε και τους δυο τίτλους στο Tirana Open της Αλβανίας τον περασμένο Απρίλιο, όπου πανηγύρισε τον 1ο της τίτλο στα μονά και είχε κερδίσει και στα διπλά μαζί με τη Διόνη Κουκούλη.

Σήμερα ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά Patras Junior και με τους τελικούς των αγοριών. Στα μονά πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ράφα Παγώνης, στον πρώτο του τίτλο σε Tennis Europe διοργάνωση, ενώ στα διπλά νικητές ήταν οι Κύπριοι Μιχαήλ Άγγελος και Βασίλης Βραχίμης.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του 2022 Patras Junior

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots