7 ελληνικές προκρίσεις στους ημιτελικούς του Ptolemaida Juniors

 
Ράφα Παγώνης
Ράφα Παγώνης © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 19:29

Στα ημιτελικά των μονών στο διεθνές τουρνουά στα 12άρια που φιλοξενείται στην Πτολεμαΐδα προκρίθηκαν στα αγόρια οι Ράφα Παγώνης, Θάνος Χαιρόπουλος, Νίκος Μπικής και Γιάννης Μοτσάκος, ενώ στα κορίτσια στα ημιτελικά πέρασαν οι Λυδία Παναγιωτίδου, Χαρά Ζήνα και Στέλλα Ζήκου.

Πολύ καλή μέρα ήταν και η σημερινή για τα ελληνόπουλα στα γήπεδα του Ο.Α. Πτολεμαΐδας, όπου φιλοξενείται το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe U12.

Στα αγόρια και οι τέσσερις ημιφιναλίστ είναι Έλληνες. Ο Ράφα Παγώνης επικράτησε του Κωνσταντίνου Λαμπράκη με 6-2, 6-0 και θα παίξει αύριο στα ημιτελικά με τον Θάνο Χαιρόπουλο, που απέκλεισε τον Aleksandar Grujic με 6-2, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Νίκος Μπικής θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Μοτσάκο, με τους δυο παίκτες να αποκλείουν σήμερα τους αδερφούς Βραχίμη από την Κύπρο. Ο Μπικής επικράτησε του Μιχαήλ Άγγελου Βραχίμη με 6-2, 6-3, ενώ ο Μοτσάκος κέρδισε τον Βασίλη Βραχίμη με 7-6 (4), 6-3.

Στα κορίτσια, η πρωταθλήτρια του τουρνουά της Πάτρας πριν λίγες μέρες, Λυδία Παναγιωτίδου, κέρδισε την Ρουμάνα Sandra Ciobica με 6-2, 6-0 και θα είναι στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Χαρά Ζήνα, που με τη σειρά της απέκλεισε τη Διόνη Κουκούλη, με 6-2, 6-0.

Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Στέλλα Ζήκου, που κέρδισε την Ελένη Ταρασιάδη με 2-6, 7-6 (6), 11-9, στο παιχνίδι της ημέρας. Θα αντιμετωπίσει αύριο τη Ρουμάνα Alexia Maria Brabete, που κέρδισε την Κωνσταντίνα Βολονάκη με 6-1, 6-0.

Στα διπλά και οι δυο τίτλοι θα πάνε σε ελληνικά χέρια, αφού και οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στα ημιτελικά αποτελούνται από Έλληνες και Ελληνίδες. Στο διπλό των αγοριών, οι Άγγελος Χατζηνικολάου και Γεράσιμος Κουτσογιώργος κέρδισαν τους Φίλιππο Καρατζά και Γιώργο Κουμπάρο με 6-2, 6-2. Θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τους Αλέξανδρο Αυγέρη και Κωνσταντίνο Λαμπράκη, που απέκλεισαν τους Αλβανούς Ares Ferhati και Alex Prifti με 6-2, 6-3.

Οι Ιορδάνης Χατζηνικολάου και Ράφα Παγώνης κέρδισαν τους Κοσμά Δράκο και Γιάννη Μοτσάκο με 7-5, 6-2 και θα αντιμετωπίσουν αύριο τους Νίκο Μπική και Κωνσταντίνο Καλπαξίδη. Οι Μπικής και Καλπαξίδης κέρδισαν σε ένα κλειστό ματς τους Νίκο Αγγλόπουλο και Πέτρο Γεράση με 6-7 (3), 6-0, 10-4.

Στο διπλό των κοριτσιών, Λυδία Παναγιωτίδου και Alexia Maria Brabete κέρδισαν τις Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου και Έλενα Ταρασιάδη με 6-0, 6-0. Θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Διόνη Κουκούλη και Κωνσταντίνα Βολονάκη, που επικράτησαν της Ελένης Τορτοπίδου και της Στέλλας Ζήκου με 6-3, 6-2.

H Χριστιάνα Χριστοπούλου και η Ιωάννα Ξυδά επικράτησαν της Μαρίας Τάνιας Κουκουλομάτη και της Ελένης Λεβεντάκη με 6-2, 6-2, ενώ στα ημιτελικά προκρίθηκαν και οι Αγγελική Γκλαβά και Δανάη Μαργαρίτη, που κέρδισαν τις Ελπίδα Μιχαέλα Μπαρμπαρούση και Μαυρέτα Λυρά με 6-1, 6-2.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Ptolemaida Juniors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots