Πρωταθλητής ο Πουρναρόπουλος στη Σόφια

 
Πρωταθλητής ο Πουρναρόπουλος στη Σόφια
tn team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 9:35

Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και ο Μάριος Πραστίτης κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe, DEMA Cup, που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Σόφια.

Ο Πουρναρόπουλος και ο Πραστίτης από την Κύπρο, Νο.1 στο ταμπλό του διπλού του DEMA Cup, έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά και παρέμειναν αήττητοι σε 4 αναμετρήσεις, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στο χωμάτινο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe της Σόφιας.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Alexander Genadiev και Ivaylo Tomov με 6-1, 6-1, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Vasil Rusanov και Stefan Tonev με 6-2, 6-4.

Στα ημιτελικά έδωσαν μια μεγάλη μάχη με δυο Έλληνες που αγωνίστηκαν επίσης στη Σόφια, τον Γρηγόρη Μαλεβίτη και τον Αριστοτέλη Θεοχάρη, καταφέρνοντας να πάρουν τη νίκη με 6-7 (3), 7-5, 10-8.

Στον τελικό κυριάρχησαν απέναντι στους Βούλγαρους Emil Andreev και Angel Vladov, επικρατώντας εύκολα με 6-0, 6-3.

Ο Μαλεβίτης και ο Θεοχάρης κέρδισαν τους Aleksandar Malinov και Rosen Petrov με 6-1, 6-4, καθώς και τους Samuil Peshev και Vitorio Stankov, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1, για να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά.

Στα μονά ξεχώρισε η πορεία του Αριστοτέλη Θεοχάρη, που έφτασε μέχρι την τελική 4άδα. Ο Αριστοτέλης κέρδισε τρεις Βούλγαρους παίκτες χωρίς να χάσει σετ, τον Kaloyan Shikov με 6-0, 2-0 (εγκατάλειψη), τον Samiul Peshev με 6-2, 6-1 και τον Valentin Nanev με 6-4, 6-4, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί τον σταμάτησε ο Angel Vladov, που τον κέρδισε με 6-0, 6-2.

Πολύ καλές εμφανίσεις και από τον Γρηγόρη Μαλεβίτη, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, όπου κέρδισε τους Ivaylo Tomov με 6-1, 6-2 και Bozhidar Shishkov με 7-6 (4), 6-1. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, ο Μαλεβίτης απέκλεισε το Νο.7 του ταμπλό, Viktor Atanasov, με 6-2, 6-3.

Στάθηκε όμως άτυχος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 2ο γύρο, όπου αντιμετώπιζε τον Angel Vladov από τη Βουλγαρία.

Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Stefan Tonev στον 1ο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 4-6, 6-3, 6-1. Στα προκριματικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Τάσος Παπαβασιλείου, που ηττήθηκε από τον Konstantin Lechev με 6-2, 6-1.

Στα προκριματικά των κοριτσιών αγωνίστηκε η Ευσταθία Βογιατζάκη, η οποία πέρασε με bye στον 2ο και τελευταίο γύρο, αλλά εκεί ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Eva Kovachev, με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots