3 στα 3 και 1η θέση για την Εθνική αγοριών U12

 
3 στα 3 και 1η θέση για την Εθνική αγοριών U12
tn team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 15:58

Η Εθνική μας ομάδα αγοριών U12 κέρδισε και το Ισραήλ, έκανε το 3 στα 3 στη φάση των ομίλων και πήρε την 1η θέση στον 1ο όμιλο της Ζώνης Β' του προκριματικού τουρνουά του European Summer Cups U12, που διεξάγεται στην Ντιζόν της Γαλλίας.

Όλο και πιο κοντά στην πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 12άρια πλησιάζει η Ελλάδα, η οποία τα πήγε και σήμερα εξαιρετικά στα χωμάτινα γήπεδα του Espace Jerome Golmard στην Ντιζόν της Γαλλίας, κερδίζοντας το Ισραήλ με 3-0.

Η ελληνική ομάδα, η οποία συνοδεύεται στην Ντιζόν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Αλεξίου, εξασφάλισε και σήμερα τη νίκη από τους αγώνες των μονών, με τους Ράφα Παγώνη και Αλέξανδρο Αυγέρη να "καθαρίζουν" την 1η θέση στον όμιλο.

Ο Ράφα Παγώνης κέρδισε εύκολα το Νο.2 του Ισραήλ, Amir Keinan, με 6-0, 6-1, για να δώσει το προβάδισμα στην Εθνική.

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Αυγέρης είχε μια δύσκολη αποστολή απέναντι στο Νο.1 του Ισραήλ, Ofir Kermish, αλλά μετά από ένα συγκλονιστικό tie-break κατάφερε να επικρατήσει με 2-6, 6-1, 7-6 (6) και να χαρίσει τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το διπλό, όπου οι Γιάννης Μοτσάκος και Ράφα Παγώνης επιβλήθηκαν των Amit Keinan και Roey Silberberg με 6-2, 6-3.

Η Ελλάδα παρέμεινε αήττητη και πήρε την 1η θέση στον 1ο όμιλο του τουρνουά της Ντιζόν, ενώ παράλληλα εξασφάλισε και την παρουσία της αύριο στα πλέι-οφ για την πρόκριση στην τελική φάση.

Θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία, που πήρε τη 2η θέση του άλλου ομίλου και ο νικητής αυτού του tie θα προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups U12 (4-7 Αυγούστου), όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots