Στην Touring Team της Tennis Europe o Μεσσής

 
Στην Touring Team της Tennis Europe o Μεσσής
tn team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 - 12:40

Μια μοναδική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να αποκομίσει ο Ανδρέας Μεσσής, ο οποίος επιλέχθηκε για να συμμετέχει στην Touring Team U14 της Tennis Europe, μαζί με άλλους ταλαντούχους αθλητές της κατηγορίας.

4 αγόρια και 4 κορίτσια στην κατηγορία των 14 ετών, έχουν την ευκαιρία να είναι μέρος της 2022 ITF/Tennis Europe 14 & Under Touring Team, με τον δικό μας Ανδρέα Μεσσή να είναι ένας από αυτούς.

Ο 14χρονος αθλητής του Ο.Α Φοίβος Λάρισας, Νο.1 στη χώρα μας στα 14άρια και Νο.29 στην Ευρώπη, επιλέχθηκε για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ταμείο Grand Slam Development Fund και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βοηθητικά προγράμματα της Ευρώπης, με πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των νέων παικτών, με παίκτες όπως οι Grigor Dimitrov και Jelena Ostapenko να έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε αυτό.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν στα αγόρια οι Mikayel Avanesiyan (Αρμενία), Skender Katana (Μαυροβούνιο), Yannik Theodor Alexandrescou (Ρουμανία) και Ανδρέας Μεσσής (Ελλάδα) και στα κορίτσια οι Iva Lakic (Μαυροβούνιο), Nehir Dogan (Τουρκία), Alexia Ioana Tatu (Ρουμανία) και Ada Kumru (Τουρκία).

Οι 8 παίκτες και παίκτριες συνοδεύονται σ' αυτή την όμορφη περιπέτεια από δυο πολύ έμπειρους προπονητές της ITF, τον Goran Shevchenko και την Irina Kuzmina Rimsa. Από τις 25 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου, θα αγωνιστούν σε διοργανώσεις της Tennis Europe σε τρεις διαφορετικές χώρες.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν από το τουρνουά του Duren στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, ένα τουρνουά της Super Category U14. Τώρα τα παιδιά βρίσκονται στο Hasselt του Βελγίου, τουρνουά της Category 1, όπου θα παίξουν σε μονά και διπλά. Θα λάβουν επίσης μέρος στο 16&U Jugend Cup στο Renningen/Rutesheim της Γερμανίας, ενώ θα ολοκληρώσουν στο 14&U Category 1 τουρνουά της Ισπανίας Antonio Hernandez Cup.

Σε κάποια απ' αυτά τα τουρνουά, αγωνίζονται και παίκτες εκτός Ευρώπης, που συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα της Νότιας Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Με τα ταξίδια της Touring Team, οι νεαροί παίκτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τη ζωή ενός επαγγελματία τενίστα, κάνοντας ταξίδια κάθε εβδομάδα, έντονες προπονήσεις και παίζοντας σε σημαντικά τουρνουά.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή τους σ' αυτά τα τουρνουά έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν και πολύτιμους βαθμούς για το Race για το Monte-Carlo, ώστε να προκριθούν στο Masters στο τέλος της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots