Πρωταθλήτρια η Αθηνά Πήττα στα Σκόπια

 
Αθηνά Πήττα
Αθηνά Πήττα © tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 17:05

Η Αθηνά Πήττα κέρδισε στον ελληνικό τελικό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF που φιλοξενήθηκε στα Σκόπια την Άρτεμη Ασλανισβίλι και κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας της στο Circuit της ITF.

Η Αθηνά Πήττα, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.413 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, κέρδισε στον τελικό του Jug Open στα Σκόπια την Άρτεμη Ασλανισβίλι, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.600 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, με 6-3, 6-3, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη διοργάνωση της J4 κατηγορίας της ITF.

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη 17χρονη Αθηνά, αθλήτρια του Ο.Α Φοίβος Λάρισας, που ξεκίνησε την προσπάθειά της με μια αγχωτική πρεμιέρα στο χωμάτινο τουρνουά των Σκοπίων, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει την Aleksandra Mateva από τη Βουλγαρία με 6-7 (2), 6-4, 7-6 (5).

Στη φάση των "16" κέρδισε πολύ ευκολότερα τη Ρουμάνα Alexia Patru με 6-3, 6-3 και συνέχισε δυναμικά με νίκη επί της Σλοβάκας Karolina Krajmer στα προημιτελικά, με 6-4, 6-0. Στα ημιτελικά χρειάστηκε ξανά τρια σετ, αλλά έφτασε στη νίκη επί της Ιταλίδας Lavinia Luciano, με 6-3, 3-6, 6-2.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος στην καριέρα της σε διοργάνωση της ITF στα μονά, μετά από το J5 τουρνουά στο Παραλίμνι της Κύπρου το 2021 και το J4 της Πρέβεζας, νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Έχει κερδίσει και 5 τίτλους ITF στα διπλά, 2 απ' αυτούς φέτος, σε Ιωάννινα και Σόφια.

Για την Ασλανισβίλι, που είναι 16 ετών και αγωνίζεται στον Α.Ο.Α Αστέρας ΘΕΣ και στην Collective Tennis School, ήταν η 2η παρουσία σε τελικό διοργάνωσης της ITF, μετά το J4 της Πρέβεζας τον περασμένο Ιούνιο, όπου και πάλι είχε ηττηθεί από την Πήττα.

Αυτό ήταν μόλις το 5ο τουρνουά για την Άρτεμη στο ITF Circuit και μέχρι στιγμής η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχει 2 παρουσίες σε τελικούς, 2 σε ημιτελικούς και μια σε προημιτελικά, ενώ στα διπλά έχει κερδίσει και έναν τίτλο αυτό το καλοκαίρι, στο J4 των Ιωαννίνων.

Στα Σκόπια αυτή την εβδομάδα μπήκε στον τελικό χωρίς να χάσει σετ, κερδίζοντας κατά σειρά τη Σέρβα Elena Milutinovic με 6-2, 6-0, την Ρουμάνα Iris Zbranca με 7-6 (5), 6-3, τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska με 6-2, 6-4 και τη Ρουμάνα Maria Teodorescu με 6-4 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots