Ημιφιναλίστ η Παναγιωτίδου στα Τίρανα

 
Ημιφιναλίστ η Παναγιωτίδου στα Τίρανα
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 10:48

Μια πολύ καλή πορεία μέχρι την ημιτελική φάση του National Sport Park Open στα Τίρανα πραγματοποίησε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία πέτυχε 3 νίκες αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της ITF.

Η μόλις 14χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.947 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF, είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στα Τίρανα της Αλβανίας και στο διεθνές πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών της J5 κατηγορίας της ITF, που φιλοξενήθηκε στα σκληρά γήπεδα του National Sport Park.

Στον 1ο γύρο η Αλεξάνδρα απέκλεισε την Eva Khrustaleva με 6-0, 6-4, ενώ ακολούθησε στον 2ο γύρο η νίκη της επί της Anamaria Coroiu, με 5-4 (4), 4-1. Στα προημιτελικά, έβγαλε εκτός τη Νο.4 του ταμπλό, Iva Daneva, με 7-5, 6-0.

Στα ημιτελικά ολοκλήρωσε την πολύ καλή της προσπάθεια η Αλεξάνδρα, η οποία γνώρισε την ήττα από τη Νο.2 του ταμπλό, Zeynep Erbakan, με 6-3, 6-2.

Η αθλήτρια του Ο.Α Θεσσαλονίκης, έφτασε επίσης μέχρι τα προημιτελικά στο διπλό, όπου συνεργάστηκε με τη Τουρκάλα Ceylin Ipek. Στον 1ο γύρο οι δυο τους κέρδισαν τις Mia Chiantella και Alessia Sciuto με 4-0, 4-0, στα προημιτελικά όμως "λύγισαν" μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, από τις Isabel Skoog και Jemina Williams-Phillips, με 2-6, 6-4, 10-7.

Στο τουρνουά των Τιράνων συμμετείχαν δυο ακόμα Έλληνες αθλητές, ο Άγγελος Αυγέρης και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος. Ο Αυγέρης ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, μπαίνοντας με bye στον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τον Pavle Markus με 6-2, 7-5.

Στον 3ο και τελευταίο γύρο ηττήθηκε από τον Mikhail Shataev με 6-1, 7-6 (1), μπήκε όμως στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser. Εκεί έδωσε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον Ιταλό Matteo De Sanctis, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες με 3-6, 6-1, 10-5.

Μέχρι τους "16" καλύτερους έφτασε ο Πουρναρόπουλος, ο οποίος κέρδισε στον 1ο γύρο τον Mikail Shataev με 4-0, 4-1, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Ιταλό Nicolo Consonni, Νο.6 στο ταμπλό, με 4-2, 5-3.

Ο Αυγέρης και ο Πουρναρόπουλος αγωνίστηκαν και στο διπλό, παίζοντας μαζί, αλλά ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Sevan Bottari και Makar Krivoshchekov, Νο.3 στο ταμπλό, με 4-2, 4-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots