Τίτλος στα διπλά για τον Βασιλάκη στην Ολλανδία

 
Τίτλος στα διπλά για τον Βασιλάκη στην Ολλανδία
tn team Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 13:57

Ο Ευγένιος Βασιλάκης αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό του Emmeloord της Ολλανδίας, στο indoor τουρνουά της J4 κατηγορίας της ITF, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο μονό.

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε στο Emmeloord της Ολλανδίας ο Ευγένιος Βασιλάκης, που κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό, μαζί με τον Ολλανδό Daan Meijer, ενώ ήταν ημιφιναλίστ στο μονό, στο ITF 4 Indoor Emmeloord 2022.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας και ο Meijer κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Ολλανδούς Kaj Glaser και Hidde Schoenmakers με 6-3, 6-3. Στα προημιτελικά επικράτησαν του Ολλανδού Lukas Gruben και του Γερμανού Matias Lofink με 6-3, 6-1, ενώ στα ημιτελικά είχαν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, στο οποίο κατάφεραν να κερδίσουν τους Γερμανούς Mika Bunjes και Mika Petkovic, με 5-7, 6-2, 11-9.

Στον τελικό, ο Βασιλάκης και ο Meijer κέρδισαν τους Γάλλους Leo Cohen Bacrie και Sacha Grandvincent με 6-3, 6-3, για να αναδειχθούν πρωταθλητές.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος ITF στην καριέρα του Έλληνα αθλητή, που είχε κατακτήσει άλλους 2 τίτλους στα διπλά το 2021, μαζί με τον Δημήτρη Παλιούρα, στις J5 διοργανώσεις των Σκοπίων και της Πέγια.

Και στα μονά τα πήγε πολύ καλά ο Βασιλάκης, που κέρδισε κατά σειρά τον Ολλανδό Stefan Mos με 6-3, 6-4, τον Γερμανό Mika Petkovic με 6-3, 6-3 και τον Ολλανδό Luke Tollenaar με 3-6, 6-2, 7-6 (4), για να μπει στα ημιτελικά. Εκεί ηττήθηκε έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Sacha Grandvincent, με 3-6, 6-0, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots