Πρωταθλητής στις Σέρρες ο Μιχαλακόπουλος

 
Πρωταθλητής στις Σέρρες ο Μιχαλακόπουλος
tn team Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 - 15:35

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στις Σέρρες, κερδίζοντας σε έναν ωραίο τελικό τον Κωνσταντίνο Μπουκουβάλα.

Τον 1ο τίτλο του στα μονά στα 14άρια στην Tennis Europe κατέκτησε ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, που επικράτησε στον ελληνικό τελικό του Serres Cup του Κωνσταντίνου Μπουκουβάλα με 6-4, 6-4, το πρωί της Κυριακής.

Ο Μιχαλακόπουλος, πρωταθλητής φέτος στα διπλά στο 14άρι τουρνουά της Tennis Europe του "Ηράκλειο" Ο.Α.Α. της Κρήτης, κέρδισε συνολικά τον 6ο τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe. Το 2021 είχε κερδίσει άλλους 4 τίτλους, στην κατηγορία των 12 ετών, στα μονά στην Πάτρα, στην Πτολεμαΐδα και στα Τίρανα και στα διπλά στο Τσάτσακ.

Μόνο ένα σετ έχασε όλη την εβδομάδα στα γήπεδα του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών ο Άλκης, σε 6 αναμετρήσεις. Ήταν στο Νο.5 του ταμπλό και στην πρεμιέρα του επιβλήθηκε του Φινλανδού Joel Nylund με 6-0, 6-2.

Στον 2ο γύρο, ο 13χρονος αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.4 στη χώρα μας στα 14άρια και Νο.183 στην Ευρώπη, κέρδισε τον Ισραηλινό Yonatan Wiesel με 6-2, 6-2, ενώ στον 3ο γύρο απέκλεισε τον Θανάση Ζαβουργιανό με 6-1, 6-2.

Στα προημιτελικά έχασε μόνο ένα game από τον Βούλγαρο Vitorio Stankov, Νο.4 στο ταμπλό, τον οποίο συνέτριψε με 6-1, 6-0. Στα ημιτελικά βρέθηκε πίσω με σετ από τον Νικόλα Ζάχο, τον οποίο κατάφερε τελικά να κερδίσει στα τρια σετ με 5-7, 6-1, 6-4, για να μπει στον τελικό, όπου κέρδισε σε ακόμα ένα κλειστό ματς τον Κωνσταντίνο Μπουκουβάλα.

Ο Μπουκουβάλας εκτός από τη 2η θέση στα μονά κατέκτησε και τον τίτλο στα διπλά, που ολοκληρώθηκαν χθες. Μαζί με τον Παναγιώτη Γεράσιμο Γραμματικάκη, επικράτησαν στον τελικό του Μιχαλακόπουλου και του Δημήτρη Μελισσόγλου με 6-4, 6-4.

Σε ελληνικά χέρια πήγε και ο τίτλος στο μονό των κοριτσιών, όπου η Κατερίνα Ουσταμπασίδου επιβλήθηκε της Βουλγάρας Andreya Glushkova με 6-3, 6-4.

Τέλος, στο διπλό των κοριτσιών πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Anastasiya Barzakova και Aleksandra Rangelova από τη Βουλγαρία, που ήταν οι κορυφαίες του ταμπλό και νίκησαν στον τελικό την Glushkova και την Έλενα Παπαδοπούλου με 6-2, 6-2.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Serres Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots