Γκλαβάς: Ολοκλήρωσε στη 16άδα την παρουσία του στο Orange Bowl

 
Χρήστος Γκλαβάς
Χρήστος Γκλαβάς © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 - 18:43

Στους "16" του Orange Bowl στην κατηγορία των 16 ετών ολοκλήρωσε την πολύ καλή του παρουσία στο σπουδαίο τουρνουά της Φλόριντα ο Χρήστος Γκλαβάς, ο οποίος έφτασε πάρα πολύ κοντά στην προημιτελική φάση, δεν πήρε όμως τελικά τη νίκη στη σημερινή του αναμέτρηση με τον Kohlmann De Freitas από τη Βραζιλία.

Μετά από μια πολύ κλειστή αναμέτρηση 2,5 ωρών, ο Χρήστος Γκλαβάς γνώρισε την ήττα από τον Βραζιλιάνο Enzo Kohlmann De Freitas, Νο.774 στην παγκόσμια κατάταξη κάτω των 18 ετών, με 2-6, 7-5, 6-2.

Ο Γκλαβάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.726 της παγκόσμιας κατάταξης κάτω των 18 ετών, ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση και κέρδισε με διπλό break το 1ο σετ, ενώ έκανε break πολύ νωρίς και στο 2ο σετ, στο οποίο διατηρούσε τον έλεγχο μέχρι το 4-4.

Ο Kohlmann De Freitas, ένας παίκτης που επίσης ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο Orange Bowl, έκανε το break back και ισοφάρισε σε 4-4, δείχνοντας πως είναι για τα καλά μέσα στο παιχνίδι.

Ο Γκλαβάς προσωρινά ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας νέο break για το 5-4, ενώ στο 10ο game είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το ματς στο σερβίς του και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 16χρονος Βραζιλιάνος αθλητής έκανε ξανά break για το 5-5 και αυτή τη φορά δεν έμεινε εκεί, αφού κράτησε το σερβίς του για να περάσει για 1η φορά μπροστά στο 2ο σετ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, ενώ με νέο break στο 12ο game πήρε και το σετ, με 7-5.

Το momentum ήταν ξεκάθαρα στο μέρος του Kohlmann De Freitas, που προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ και έβαλε γερές βάσεις για την ανατροπή. Ο Γκλαβάς προσπάθησε να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι, μείωσε προσωρινά σε 3-2, όμως ο Βραζιλιάνος κέρδισε τα 3 επόμενα games και τελικά εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική 8άδα.

Ο Kohlmann De Freitas, ο οποίος είχε αποκλείσει και τον Αμερικανό Maxwell Exsted σ' αυτή την εκπληκτική του πορεία, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.282 στον κόσμο στα juniors, θα παίξει αύριο για τα προημιτελικά με τον Ιάπωνα Naoya Honda, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.371 στον κόσμο στα juniors.

Ο Γκλαβάς ολοκλήρωσε την καλή του πορεία στον 3ο γύρο του Orange Bowl, έχοντας πετύχει 5 νίκες σε 6 μέρες, για να φτάσει ως εκεί. Στα προκριματικά είχε κερδίσει κατά σειρά τους Αμερικανούς Landon Ecarma με 6-0, 6-1, Joaquin Blanco  6-1, 6-1 και Andre Alcantara με 6-0, 6-1.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό απέκλεισε τον Αμερικανό Yubel Ubri, Nο.15 στο ταμπλό και Νο.618 στον κόσμο, με 3-6, 6-4, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τον επίσης Αμερικανό Mark Krupkin, με 7-6 (4), 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots